Volledig scherm
Het Centrumplan Leende gezien vanaf het terras van herberg De Scheuter op de Markt

Vertrouwen in voortgang Centrumplan Leende

LEENDE - Een vol gemeenschapscentrum De Meent luisterde vrijdagavond naar positief gestemde vertegenwoordigers van de belangengroepen in Leende. Als gezamenlijk Collectief Leende voerden ze de afgelopen anderhalve week gesprekken met de projectorganisatie en B en W. "Dit is veel beter dan wat er lag. Met dit plaatje willen we verder praten, terwijl we anderhalve week geleden nog de hakken in het zand zetten", zei Piet Philipsen namens het collectief.

Er werd vrijdag vooral gesproken over de indeling van de multifunctionele accommodatie (mfa). Daarbij kwamen volgens de belangengroepen hoopvolle signalen van projectleiding en B en W dat de verkeerssituatie aangepast kan worden. Dit betekent een ontsluiting van het plangebied via de Kerkstraat in plaats van de Julianastraat. In deze gesprekken zullen ook de school en de omwonenden betrokken worden.

"We willen het verder nog hebben over de gevels. Daar moeten meer dorpselementen in terugkomen. We weten dat het mogelijk is. Dat werd gezegd door gemeente en woningcorporaties", liet Piet Philipsen de zaal weten.

Cranendonck e.o.