Volledig scherm
De woningen aan de Tinnegieter.

Voorlopig geen statushouders in woningen De Nieuwe Hoeven door procedurefouten

HEEZE - Er zijn procedurefouten gemaakt in de verkoop van woningen voor huisvesting statushouders.Dat is het besluit van College Sanering Zorginstellingen.

Vier woningen in de wijk De Nieuwe Hoeven in Heeze mogen niet worden verkocht aan woningcorporatie WoCom voor de huisvesting van statushouders. De eigenaar van de woningen, Kempenhaeghe, heeft niet de juiste procedure gevolgd om de woningen te verkopen.

Volgens buurtbewoners van de wijk De Nieuwe Hoeven is bij de verkoop van de huizen geen sprake geweest van marktwerking. Volgens hen heeft de zorginstelling andere biedingen, die veel hoger lagen dan de prijs die er nu voor betaald zou worden, niet serieus genomen. Het College Sanering Zorginstellingen stelt de bezwaarmakers in het gelijk.

Dinsdag liet de gemeente Heeze-Leende nog weten dat de uitspraak pas 13 december zou komen.

CSZ is een instelling die goedkeuring moet verlenen als een zorginstelling onroerende zaken wil verkopen en houdt toezicht op het proces en de prijs.

Het besluit zorgt ervoor dat het plan om 28 statushouders in de panden te huisvesten (vooralsnog) niet door gaat. Naar alle waarschijnlijkheid moeten de panden aan De Tinnegieter en De Ambachten opnieuw in de verkoop.

Cranendonck e.o.