Volledig scherm

Website moet tegenstanders randweg Heeze en De Bulders verenigen

HEEZE - Tegenstanders van de realisatie van het ontbrekende stuk randweg Heeze en de aansluitende nieuwbouwwijk De Bulders halen de website Houdt Heeze-Leende Leefbaar uit de mottenballen. Ze willen een platform creëren voor bezwaarmakers tegen de plannen.

Simon Dona en Thijs de Groot verzamelden eind februari zo'n zestig mensen die samen met hen zienswijzen indienden tegen de plannen van de gemeente. Volgens hen zou het plan om 350 woningen en het laatste stuk van de randweg Heeze te realiseren zorgen voor veel verkeersoverlast. "We hadden de hoop om via onze zienswijzen in gesprek te raken met de gemeente. Het antwoord kregen we een week voordat het bestemmingsplan ter inzage kwam te liggen. Daar sprak geen intentie uit met ons in gesprek te gaan. Gewoon een reactie waarin alles werd weggeschreven", uit Simon Dona zijn ongenoegen.

Na enkele detailwijzigingen ligt het bestemmingsplan inmiddels nog tot 9 november ter inzage. "Als de gemeente geen fatsoenlijke inspraak regelt, dan doen we het zelf. Samen sterk", schetst Simon Dona het initiatief voor de website.

Meer in het Eindhovens Dagblad van dinsdag of in de digitale krant.

Cranendonck e.o.