Volledig scherm
© Thinkstock

Wél budget voor starterslening Heeze-Leende

HEEZE-LEENDE - Door foutieve informatie op de site van Heeze-Leende werd aangenomen dat er geen starterslening meer wordt aangeboden.Die is er echter wel voor nieuwkomers op de woningmarkt.

Eigenlijk wilde het college van B en W de starterslening afschaffen en het budget van 97.000 euro beschikbaar stellen voor een blijverslening voor ouderen. Volgens wethouder Toon Bosmans was er namelijk in 2016 nog geen enkele starter die een aanvraag had ingediend. Niet zo gek, blijkt nu. Op de website staat namelijk: 'Er is in Heeze-Leende in 2016 helaas geen budget meer voor startersleningen. Het is daarom niet mogelijk om aanvragen in te dienen.' Hoelang die verkeerde info al op de website staat is niet duidelijk.

Vragen
De fout kwam aan het licht na kritische vragen van Max van Hofweegen van PvdA Heeze-Leende.Volgens een woordvoerder blijkt de info inderdaad niet te kloppen. "Er is een tijdje sprake van geweest dat het product starterslening zou worden beëindigd vanwege de gewijzigde fiscale regels voor hypotheekrenteaftrek", aldus een woordvoerster. "Inmiddels is duidelijk dat het product starterslening wel blijft bestaan. Nu er geen besluit is genomen over de blijverslening zal de mogelijkheid voor een Starterslening weer worden opengesteld zolang er geld beschikbaar is of totdat een besluit genomen wordt. De tekst op onze website blijkt niet te kloppen. Het product starterslening blijft wel bestaan

Cranendonck e.o.