Volledig scherm
Neeltje Jans. © Frans Bosscha

Zoekactie naar vermiste visser uit Heeze gestaakt

HEEZE/NEELTJE JANS - Politie en kustwacht zijn gestopt met het op de Oosterschelde zoeken naar sportvisser Tiny van Kessel uit Heeze die sinds zaterdag vermist wordt. Volgens een woordvoerster van de politie Zeeland is er donderdagochtend nog wel gezocht, maar heeft ook dat niets opgeleverd. 

Het zoeken heeft volgens de woordvoerster op dit moment niet zo veel zin meer. "Het klinkt cru, maar het is nu wachten op het moment dat het lichaam komt bovendrijven."

De 67-jarige visser, was zaterdag met zijn plaatsgenoten, vader en zoon Adriaan (79) en Erik (51) van Asten, vanaf Neeltje Jans in dichte mist de zee opgegaan in een visbootje. Vermoedelijk raakte het drietal in de problemen. 

Vader en zoon Van Asten werden zondag levenloos gevonden. Het lichaam van de zoon was aangespoeld bij de Mattenhaven op Neeltje Jans, de vader lag levenloos bij het wrak van het bootje bij de Roggenplaat. Vermoedelijk is het bootje met de vissers door de sterke stroming onder de stormvloedkering de Oosterschelde ingetrokken. 

Sonar

Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) zou woensdag met sonar op de Oosterschelde gaan zoeken, maar dat ging niet door omdat het plotseling opgeroepen werd voor een zoekactie in Leeuwarden waar al dagen wordt gezocht naar de vermiste Remon Bruinsma. Op korte termijn zal door het LTOZ nog wel verder gezocht worden met sonar, maar wanneer precies is nog niet duidelijk. Dat is volgens de politie afhankelijk van andere werkzaamheden en ook het weer speelt daarin een rol. Op basis van berekeningen met betrekking tot de windrichting en stroming van de Oosterschelde kan het LTOZ mogelijk een gebied bepalen waar het lichaam naartoe is gedreven. Daarna wordt er dan met sonar gezocht en als er iets wordt aangetroffen kunnen duikers worden ingezet.

De reguliere surveillances door de kustwacht en de politie op de Oosterschelde en de Noordzee gaan nog wel door. De afgelopen dagen heeft de (water)politie in samenwerking met instanties als de kustwacht, Rijkswaterstaat, de KNRM en de Reddingsbrigade op diverse plekken op de Noordzee en de Oosterschelde uitgekeken naar het lichaam van de vermiste visser.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement