Volledig scherm
© Bert Jansen

Zwitserse auto met aanhangwagen met Rolls Royce uit '35 op z'n kop in Leende (video)

LEENDE - Op de Valkenswaardseweg in Leende is vrijdagmiddag rond 15.30 uur een auto met trailer waarop een Rolls Royce Phantom III uit 1935 stond op zijn kop terechtgekomen.

De Zwitserse auto begon te slingeren en raakte daardoor van de weg. De Rolls Royce die achterop de aanhanger stond, kwam net terug van restauratie. Er zaten twee personen in de auto, maar die raakten niet gewond. Ze werden door het ambulancepersoneel even nagekeken. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken.

'Eeuwig zonde'
Verkoper Henny Kennis van Retrolegends in Valkenswaard is zeer begaan met de vernielde oldtimer. Hij kocht hem van de vijfde eigenaar in Portugal en verkocht hem door aan de Zwitser. „Je kunt wel zeggen ’verkocht is verkocht’, maar het is eeuwig zonde”, aldus de handelaar in bijzondere auto’s. Of de auto tijdens het transport verzekerd was, is hem niet bekend. De handelswaarde varieert van 50.000 euro tot vraagprijzen op internet boven de 200.000 euro. Het zal volgens Kennis moeilijk worden de historische auto op te knappen.

In Leende is vrijdagmiddag een auto met trailer waarop een Rolls Royce Phantom III uit 1935 stond op zijn kop terechtgekomen.
  1. Slaaparts werkt aan simpeler maken van onderzoek naar ernstige slaapstoornissen

    Slaaparts werkt aan simpeler maken van onderzoek naar ernstige slaap­stoor­nis­sen

    EINDHOVEN - Hij noemt het 'de droom van een somnoloog', ofwel slaaparts. Sebastiaan Overeem (40) spreekt vrijdag zijn inaugurele rede uit als hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij gaat zich met een groep promovendi, onderzoekers en artsen bezighouden met het verkleinen en versimpelen van sensoren en meetinstrumenten die moeten verklaren wat er aan de hand is met mensen met ernstige slaapstoornissen.
  2. Forse stormschade in Zuidoost-Brabant, 700 meldingen bij brandweer, nauwelijks treinverkeer

    Forse stormschade in Zuid­oost-Bra­bant, 700 meldingen bij brandweer, nauwelijks treinverkeer

    REGIO - De zware storm die donderdag over Nederland trok, leverde ook flinke problemen op in Zuidoost-Brabant. Tientallen bomen zijn omgewaaid, dakdelen zijn her en der losgeraakt en fietsers en voetgangers waaiden van de weg. Rijkswaterstaat en ANWB adviseerden automobilisten om niet de weg op te gaan: 'Stel uw reis uit'. Het treinverkeer in vrijwel het hele land is om 11.00 uur gestaakt. De NS staakt het treinverkeer voor de rest van de avond. Er wordt reizigers geadviseerd om een andere vervoersmiddel te zoeken. Ook vrijdag zullen nog veel reizigers last hebben van de nasleep van de storm.

Cranendonck e.o.