Volledig scherm
© Bert Jansen

Zwitserse auto met aanhangwagen met Rolls Royce uit '35 op z'n kop in Leende (video)

LEENDE - Op de Valkenswaardseweg in Leende is vrijdagmiddag rond 15.30 uur een auto met trailer waarop een Rolls Royce Phantom III uit 1935 stond op zijn kop terechtgekomen.

De Zwitserse auto begon te slingeren en raakte daardoor van de weg. De Rolls Royce die achterop de aanhanger stond, kwam net terug van restauratie. Er zaten twee personen in de auto, maar die raakten niet gewond. Ze werden door het ambulancepersoneel even nagekeken. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken.

'Eeuwig zonde'
Verkoper Henny Kennis van Retrolegends in Valkenswaard is zeer begaan met de vernielde oldtimer. Hij kocht hem van de vijfde eigenaar in Portugal en verkocht hem door aan de Zwitser. „Je kunt wel zeggen ’verkocht is verkocht’, maar het is eeuwig zonde”, aldus de handelaar in bijzondere auto’s. Of de auto tijdens het transport verzekerd was, is hem niet bekend. De handelswaarde varieert van 50.000 euro tot vraagprijzen op internet boven de 200.000 euro. Het zal volgens Kennis moeilijk worden de historische auto op te knappen.

In Leende is vrijdagmiddag een auto met trailer waarop een Rolls Royce Phantom III uit 1935 stond op zijn kop terechtgekomen.
  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Cranendonck e.o.