Volledig scherm
Robby Alflen. © BSR Agency

Alflen wil lef zien bij Helmond Sport: ‘Zo kan je tegen FC Eindhoven onmogelijk voor de dag komen’

Een aspect van de wedstrijd Sparta Rotterdam-Helmond Sport wil Robbie Alflen in de derby met FC Eindhoven van maandag ieder geval niet zien: een matte eerste helft. De coach van Helmond Sport vond dat zijn ploeg in de eerste helft tegen Sparta niet met genoeg strijd ten tonele verscheen.

,,Ik vond ons in de eerste helft wat mat. Dat wil ik maandag natuurlijk niet zien. Zo kan je tegen FC Eindhoven onmogelijk voor de dag komen”, reageerde Alflen na de 3-1 verliespartij op Het Kasteel. ,,Deze derby is net als NEC-Vitesse, Utrecht-Ajax of FC Twente-Heracles. Als ik die instelling zie moet ik haast wel in de eerste helft gaan wisselen.”

Alflen gaf aan niet veel van zijn voorbereiding op Sparta te gebruiken voor de derby. ,,Maandag wordt een hele andere wedstrijd. Eindhoven is natuurlijk een hele andere tegenstander dan Sparta, dus wat dat betreft gaan we ook met een andere tactiek het veld in.”

Clubtopscorer Arne Naudts is nog onzeker voor het duel van maandag. Hij werd vrijdag in de spits vervangen door Juul Respen. De 20-jarige aanvaller uit Geldrop deed het volgens zijn coach ‘uitstekend’. ,,Hij stond tegen Dries Wuytens en Bart Vriends, twee jongens die ik zelf heb getraind en meer dan 100 wedstrijden eredivisie in de benen hebben. Dan vind ik dat hij het met acht wedstrijden betaald voetbal echt knap heeft gedaan. Slimme loopacties en hij maakt natuurlijk een doelpunt. Hij staat er niet voor niks steeds vaker in, want we zijn erg tevreden over hem.”

Helmond Sport ontvangt Eindhoven op Tweede Paasdag om 14:30 in het eigen SolarUnie Stadion. In Eindhoven wonnen de blauw-witten eerder dit seizoen met 2-1 van de Helmonders op 23 november.

Vermoedelijke opstelling Helmond Sport: Van Gassel; Fecunda, Edwards, Meijers, Poelmans; Swinnen, Zwanen, Van der Gaag; Sprangers, Respen, George.