Volledig scherm
Het is nog twijfelachtig of Bart Meijers de wedstrijd tegen Jong PSV haalt. © Thomas Bakker

Bart Meijers en Furhgill Zeldenrust twijfelgevallen tegen Jong PSV

voorbeschouwingHet is volgens Helmond Sport-trainer Robby Alflen nog 'erg onzeker' of Bart Meijers en Furhgill Zeldenrust inzetbaar zijn tegen Jong PSV. Het duo sloeg eerder deze week enkele trainingen over en is niet geheel okselfris. Vrijdag wordt bekeken of ze kunnen spelen op De Herdgang. 

Alflen maakt zich geen al te grote zorgen. ,,Het is altijd vervelend als iemand niet kan spelen, maar dan moeten andere jongens het doen", zegt de coach. Hij zei ook dat er nog wel wat bij moet voor het sluiten van de transfermarkt; de kans is groot dat Dean Koolhof de gewenste versterking wordt. Eerder waagde Helmond Sport ook een poging bij Feyenoorder Jari Schuurman. Oefenmeester Alflen gaat niet op namen in. ,,We zijn in ieder geval niet paniekerig en weten wat we nog willen."

Sfeer

Alflen zag dat het tegen FC Twente al een stuk beter was dan in de eerste wedstrijd tegen FC Dordrecht. Zo werd de tegenstander beter onder druk gezet en was zijn ploeg vaker gevaarlijk op de helft van de tegenstander. ,,We hebben veel meer gecreëerd dan tegen Dordrecht. De sfeer was ook goed in het stadion. Dat is belangrijk, zeker in zo'n eerste thuiswedstrijd. Dan moet er wel iets gebeuren." 

'Jong' Jong PSV

Tegen Jong PSV wil Alflen opnieuw 'stapjes maken' met zijn ploeg. Of dat ook gaat lukken tegen de beloften van de landskampioen? ,,Ik verwacht een redelijk 'jong' Jong PSV. Ze hebben Europees gespeeld en spelen zaterdag tegen Willem II, Van Bommel zal geen risico's nemen. Maar dan nog staan er elf goede spelers op het veld, wij kunnen goed op de tegenaanval spelen en moeten gewoon slim zijn." 

 1. Helmond Sport-trainer Alflen zoekt naar oorzaak blessuregolf: ‘Misschien wel door dramatisch veld’
  voorbeschouwing

  Helmond Sport-trai­ner Alflen zoekt naar oorzaak blessure­golf: ‘Misschien wel door dramatisch veld’

  Helmond Sport mist tegen FC Volendam mogelijk een compleet elftal aan spelers. Het gros is geblesseerd, Tibeau Swinnen, Joeri Poelmans en mogelijk Koen Wesdorp missen Volendam-uit vanwege schorsingen. Helmond Sport-trainer Robby Alflen snapt ook niet hoe de ene na de andere speler geblesseerd raakt. ,,Misschien komt het wel omdat we een dramatisch veld hebben”, gist hij.
 2. Helmond Sport schrijft historie met ‘kaartenregen’ tegen FC Dordrecht: ‘Moeten eerst naar onszelf kijken’

  Helmond Sport schrijft historie met ‘kaartenre­gen’ tegen FC Dordrecht: ‘Moeten eerst naar onszelf kijken’

  Met drie rode kaarten in negen minuten schreef Helmond Sport tegen FC Dordrecht historie; in de eerste divisie kwam dat in zo'n kort tijdsbestek in elk geval de laatste dertig jaar niet voor. Directeur Leon Vlemmings kijkt in de spiegel en vindt dat spelers er voortaan ‘alles aan moeten doen’ om dergelijke situaties te vermijden. De club gaat wél in beroep tegen de straf van Koen Wesdorp.