De spelers van Helmond Sport verwerken de teleurstelling van weer een nederlaag.
Volledig scherm
De spelers van Helmond Sport verwerken de teleurstelling van weer een nederlaag. © BSR Agency

Belabberd Helmond Sport laat het na rust volledig lopen tegen Excelsior

De lijdensweg van Helmond Sport duurt voort. Vrijdag bakte de ploeg van Wil Boessen er - zeker na rust - niets van tegen Excelsior, het eindigde in 1-4. Tussen de 70ste en 73ste minuut gaven de Helmonders liefst drie goals weg

Helmond Sport kampte met nogal wat personele problemen tegen Excelsior, het centrale verdedigingsduo van de laatste weken - Ferry de Regt en Jeroen Verkennis - ontbrak wegens ziekte. Boessen koos voor het het gelegenheidsduo Daan Klomp en Orhan Dzepar achterin en had zodoende voor Bodi Brusselers - terug van een schorsing - plek op het middenveld.

Bekijk hier de samenvatting van Helmond Sport - Excelsior (premium)

Van Gassel houdt ploeg op de been

De wijzigingen deden Helmond Sport geen goed. De eerste helft bakte de thuisploeg er niet veel van, al na twee minuten en 23 seconden was het 0-1 voor Excelsior. Diego Snepvangers verloor de bal, Joel Zwarts bediende vervolgens Thomas Verhaar op maat. Ook daarna kreeg Excelsior de ene na de andere kans, maar beperkte doelman Stijn van Gassel de schade voor Helmond Sport. De 23-jarige goalie verrichtte de ene na de andere redding, onder meer op een schot van Rai Vloet en zorgde er zo voor dat Helmond Sport slechts met 0-1 ging rusten.

Ook na rust was het aanvankelijk een gatenkaas in de Helmondse defensie. Excelsior kreeg de ene na de andere kans, maar was wederom niet scherp voor het doel. Wouter Burger - gehuurd van Feyenoord - en Zwarts konden Van Gassel niet passeren. En Helmond Sport? Dat kwam er zo af en toe gevaarlijk uit: na een uur kopte Brusselers de bal maar net over.

3 tegengoals in 4 minuten

Vervolgens zette Helmond Sport aan voor een slotoffensief, maar het hielp allemaal niet meer. Sterker nog: hoe Helmond Sport de wedstrijd in de slotfase liet lopen was schandalig: in de 70ste minuut maakte Elias Mar Omarsson de 0-2, in de 72ste minuut maakte hij 0-3 en in de 73ste minuut schoof Rai Vloet de 0-4 binnen. Givan Werkhoven deed in de slotfase nog iets terug, maar daar bleef het ook bij: 1-4. En daarmee duurt de lijdensweg immer voort. Helmond Sport wacht inmiddels liefst veertien (!) competitieduels op rij op een zege.