Volledig scherm
Helmond Sport-trainer Wil Boessen moet het tegen NAC zonder de geschorste Guus Joppen (voorgrond) doen. © BSR Agency

Boessen blijft kritisch na hoopgevende start Helmond Sport: ‘We zitten pas op 90 procent’

De competitiestart van Helmond Sport was hoopgevend met een gelijkspel tegen FC Volendam. Trainer Wil Boessen prijst de vechtlust van zijn elftal, maar blijft ook kritisch in aanloop naar het uitduel met NAC. ,,In balbezit moet het beter. Dan hebben wij ook tegen NAC goede kansen.”

Na bestudering van de beelden vond Boessen dat zijn ploeg soms wel erg slordig aan de bal was. Aan de andere zag hij ook dat het defensief alleraardigst stond. ,,De linies kort op elkaar en de beuk erin. Het is mooi dat ze dat zo hebben opgepakt, met de discipline zit het wel goed in dit elftal”, stelde Boessen. Tegen NAC Breda mist hij met Guus Joppen wel een belangrijke schakel in die verdediging. De kans is groot dat de 21-jarige Jeffrey Neral zijn plek overneemt. ,,Dat is meteen een mooie test om te kijken of het met de vervanging van Guus goed zit.”

Verder wil Boessen in Breda opnieuw bewijzen dat zijn Helmond Sport ‘een vervelend ploegje’ is om tegen te spelen. Hij heeft het gevoel dat er nog veel rek in de spelersgroep zit, zeker zo vroeg in het seizoen. ,,We zitten nu op 90 procent, die laatste 10 procent moet je in de wedstrijden halen. In de voorbereiding kan je dat simpelweg niet nabootsen. We moeten tegen NAC voortborduren op die wedstrijd tegen FC Volendam”, stelt Boessen, die de druk bij de opponent legt. ,,Zij moeten, zeker in eigen huis, presteren, wij willen. Zij staan meer onder druk.”

Transferperikelen

Hij mist alleen Kay van der Vorst (niet wedstrijdfit) en de geschorste Joppen. En dus reist Helmond Sport met 18 spelers af naar Breda. De Helmonders zijn nog druk zoekende naar versterking op de transfermarkt. Eerder deze week was Jairzinho Slijngard nog op proef, hij deed ook mee tegen Gemert, maar hij traint momenteel niet meer mee. Dat wil niet zeggen dat hij is afgetest. ,,We nemen hem mee in onze overwegingen”, stelt Boessen, die ook de opties rond Elvis Mehanovic open houdt. De spits is nog altijd op proef. Het zou kunnen dat hij voor een contract in aanmerking komt, maar ook dat hij als amateur aansluit of helemaal niet. ,,Onze prioriteit ligt bij een aanvaller, daar zijn we druk mee bezig”, zegt Boessen. Verder zoekt de club een keeper en een middenvelder.