Volledig scherm
PREMIUM
Vreugde na de goal van Nick de Louw © Joep Leenen

De harde lessen van De Louw (Helmond Sport): ‘Eerst maar eens een vaste basisspeler worden’

Het gaat snel met de ontwikkeling van Nick de Louw (20) bij Helmond Sport. De Somerenaar over de harde lessen van een profvoetballer, debuteren in een leeg stadion en mijlpalen. ,,Ik ben kritisch op mezelf.”

Zal je nét zien: maakt Nick de Louw zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal, roept de speaker dat Tibeau Swinnen de gelukkige is. De 20-jarige verdediger uit Someren kan er nu wel om lachen. ,,Pap en mam hadden in eerste instantie ook niet in de gaten dat ik gescoord had. Gelukkig heeft iemand op de tribune het gefilmd, dan zie je dat ik het nog bewust deed ook.” En inderdaad, in het filmpje is te zien dat De Louw het schot van Swinnen bewust met de zijkant van zijn linkervoet van richting verandert.

  1. NAC-huurlingen Helmond Sport in onduidelijkheid over toekomst: ‘Daar zitten ze wel mee’
    voorbeschouwing

    NAC-huurlingen Helmond Sport in onduide­lijk­heid over toekomst: ‘Daar zitten ze wel mee’

    De situatie bij NAC, waar trainer Mitchell van der Gaag deze week vertrok, heeft ook zijn weerslag op de vijf NAC-huurlingen van Helmond Sport. NAC zit al sinds oktober zonder technisch manager en zoekt een nieuwe algemeen directeur. ,,Er is veel onduidelijkheid en onzekerheid bij NAC, ook over hun toekomst. Daar zitten die jongens wel mee, ja”, zegt Helmond Sport-coach Robby Alflen.