Volledig scherm
PREMIUM
Juul Respen houdt de verdedigers van Jong FC Utrecht van zich af. Hij stond gisteravond opnieuw in de spits, zijn favoriete positie. Eerder speelde hij bij Helmond Sport als linksbuiten. © BSR Agency

De 'uitvloek' bij Helmond Sport duurt voort

De strijd om de laatste plek is nog altijd niet beslecht. Wel is al duidelijk dat Helmond Sport het rampseizoen 2018/2019 heeft afgesloten zónder uitzege. Ook tegen hekkensluiter Jong FC Utrecht lukte het gisteravond niet: 1-1. ,,We hadden beter voor de dag moeten komen", stelde Juul Respen, één van de weinige lichtpuntjes na de winterstop.

De laatste uitoverwinning van Helmond Sport dateert alweer van 9 maart 2018, op bezoek bij Telstar werd het destijds 2-3. Toen zat Juul Respen net een paar weken bij de beloften van Helmond Sport, nadat hij de complete opleiding van VVV had doorlopen en er daar niet doorheen kwam. Voor het 'grote' Helmond Sport kwam hij toen nog niet in aanmerking, ook dit seizoen lange tijd niet. Maar na de winterstop lijkt er een andere Respen op te zijn gestaan. ,,Ik legde mezelf veel druk op, daardoor haalde ik mijn niveau niet, na de winterstop heb ik mijn kans denk ik wel gegrepen", stelde Respen.