Volledig scherm
Dean Koolhof (links) is in beeld bij Helmond Sport. © Angelo Blankespoor

Dean Koolhof op weg naar Helmond Sport

Dean Koolhof (23) is op weg naar Helmond Sport. MVV-trainer Ron Elsen bevestigt dat de middenvelder annex buitenspeler de overstap maakt naar Brabant. 

Deze krant berichtte eerder op de dag al over de interesse. Tegenover De Limburger bevestigde Ron Elsen van MVV de transfer. De linksbenige Koolhof zat vorige week tegen Telstar niet bij de selectie van MVV, waar hij nog een contract tot de zomer van 2019 heeft. Koolhof begon vorig seizoen nog wel in de basis bij de ploeg uit Maastricht, maar raakte gaandeweg het voetbaljaar zijn plek kwijt en moest het vooral doen met invalbeurten. 

Aanvaller

Helmond Sport is ook nog op zoek naar een creatieve aanvaller, die eventueel ook op het middenveld of op de vleugels uit de voeten kan. Koolhof past precies in dat profiel, één plus één lijkt dan ook twee. Algemeen directeur Leon Vlemmings wilde donderdag echter niet bevestigen of Koolhof daadwerkelijk de volgende versterking wordt op De Braak. 

De Graafschap

Koolhof werd opgeleid door De Graafschap, waar hij in 2013 op 18-jarige leeftijd al debuteerde tegen nota bene Helmond Sport. Met De Graafschap speelde hij nog 13 duels in de eredivisie. In totaal heeft de Gelderlander een kleine 100 duels in het betaalde voetbal achter zijn naam staan, waarin hij 18 keer trefzeker was. 

 1. Helmond Sport-trainer Alflen zoekt naar oorzaak blessuregolf: ‘Misschien wel door dramatisch veld’
  voorbeschouwing

  Helmond Sport-trai­ner Alflen zoekt naar oorzaak blessure­golf: ‘Misschien wel door dramatisch veld’

  Helmond Sport mist tegen FC Volendam mogelijk een compleet elftal aan spelers. Het gros is geblesseerd, Tibeau Swinnen, Joeri Poelmans en mogelijk Koen Wesdorp missen Volendam-uit vanwege schorsingen. Helmond Sport-trainer Robby Alflen snapt ook niet hoe de ene na de andere speler geblesseerd raakt. ,,Misschien komt het wel omdat we een dramatisch veld hebben”, gist hij.
 2. Helmond Sport schrijft historie met ‘kaartenregen’ tegen FC Dordrecht: ‘Moeten eerst naar onszelf kijken’

  Helmond Sport schrijft historie met ‘kaartenre­gen’ tegen FC Dordrecht: ‘Moeten eerst naar onszelf kijken’

  Met drie rode kaarten in negen minuten schreef Helmond Sport tegen FC Dordrecht historie; in de eerste divisie kwam dat in zo'n kort tijdsbestek in elk geval de laatste dertig jaar niet voor. Directeur Leon Vlemmings kijkt in de spiegel en vindt dat spelers er voortaan ‘alles aan moeten doen’ om dergelijke situaties te vermijden. De club gaat wél in beroep tegen de straf van Koen Wesdorp.