Volledig scherm
Steven Edwards (rechts) in duel met Gyliano van Velzen. © Peter van Ninhuys/Pro Shots

Defensief sterk Helmond Sport verslaat FC Volendam

HELMOND - Helmond Sport heeft de nederlaag tegen Jong FC Utrecht vrijdagavond prima rechtgezet: in eigen huis wonnen de Helmonders met 2-0 van FC Volendam. Dat had de ploeg van Roy Hendriksen vooral te danken aan prima verdedigend werk.

Helmond Sport speelde in een 4-4-2 opstelling met Teije ten Den en Jordy Thomassen als spitsenduo. Het eerste halfuur voetbalde de ploeg prima, Furghill Zeldenrust maakte na 16 minuten ook de 1-0; na een pass van Ten Den schoot hij hard raak. Na 30 minuten zakten de Helmonders in en kreeg FC Volendam voor rust 2 prima kansen. Voormalig Helmond Sport-speler Kevin Visser faalde echter oog in oog met Ferhat Kaya en de kopbal van Kees Kwakman werd van de lijn gehaald.

Helmond Sport loert op counter

Na rust bleef Helmond Sport op de counter loeren. Dat leek aanvankelijk nadelig uit te pakken, maar FC Volendam-aanvaller Daniel van Son miste een vrije schietkans op zo'n 10 meter van het doel. Helmond Sport was een stuk effectiever; in de 64e minuut kreeg Ten Den de bal op de rand van het strafschopgebied en schoot hij de bal knap in de verre hoek: 2-0. Daarna probeerde FC Volendam het nog wel, maar wist de ploeg de Helmondse muur niet te slechten.