Volledig scherm
Dirk Jan Derksen (m) viert de promotie van VVV Venlo in 2007. Hij keert na twee jaar terug bij de Limburgse club, nu als commercieel medewerker.archieffoto Ad van Hasselt

Dirk Jan Derksen stopt als betaald voetballer

HELMOND - Dirk Jan Derksen stopt met voetballen. Helmond Sport wilde niet meer met hem verder, zei hij maandag. En de 36-jarige aanvaller vindt het ook wel genoeg geweest. "Het ís een keer klaar. Als ik zou doorgaan loop ik de kans dat mijn carrière uitgaat als een nachtkaars."Tijdens het trainingskamp in Turkije kreeg Derksen te horen dat hij niet meer in de plannen van Helmond Sport voorkwam. Naar buiten toe liet de club weten dat de beslissing over contractverleninging was uitgesteld. Derksen werd echter verteld dat Helmond Sport zich gaat richten op een jongere spits. De routinier wil niet meer naar een andere club. "Het herstel na een wedstrijd gaat steeds moeilijker. Ik vroeg me af of ik dat mezelf nog langer moest aandoen."


Het beantwoorden van die vraag werd vergemakkelijkt door een aanbod van VVV Venlo, enkele weken na de boodschap van Helmond Sport. De Limburgse club bood Derksen een baan aan als commercieel medewerker. Daar is hij op ingegaan. "Ik ga de relaties met de sponsoren beheren. Omdat ik pas twee jaar weg ben bij die club, ken ik nog veel sponsoren. Ik kan ze het nodige vertellen omdat ik al zo lang meeloop in het voetbal." Mogelijk gaat Derksen daarnaast ook spelers scouten voor VVV. "Dit is een fantastische mogelijkheid om een maatschappelijke carrière op te bouwen."


Derksen speelde twintig seizoenen betaald voetbal, bij elf verschillende clubs. Zijn doelpuntenteller staat op 155. Vorig jaar zomer verruilde hij Fortuna Sittard voor Helmond Sport. Een keuze waar hij nog steeds achter staat. "Deze club heeft mij de kans gegeven om nog een jaar te voetballen. Ze biedt mij ook een afscheid aan. Daar spreekt waardering uit."


Het nieuws van zijn vertrek naar VVV komt drie dagen na de wedstrijd van zijn huidige club in Venlo. "We hebben er bewust mee gewacht, om allerlei verhalen te voorkomen."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement