Volledig scherm
© BSR Agency

Dramatische slotfase voor Helmond Sport tegen FC Dordrecht: nederlaag en drie rode kaarten

Helmond Sport leek lange tijd op weg naar de eerste zege van 2019, maar verprutste het in de slotfase volledig. De Helmonders eindigden uiteindelijk met 8 man en verloren met 1-2 van FC Dordrecht.

Helmond Sport speelde vrijdagavond tegen FC Dordrecht in nagenoeg dezelfde samenstelling als in het uitduel met FC Twente. Richelor Sprangers kon niet meespelen vanwege hamstringklachten, zodoende schoof Joeri Poelmans weer door naar de voorhoede en was er op het middenveld een plekje vrij voor Jordan van der Gaag, die weer terugkeerde van een schorsing. Met die elf ging Helmond Sport voortvarend van start; in de 13de minuut frommelde Arne Naudts de bal over de Dordtse doellijn: 1-0.

Na die prima openingsfase kwam de klad erin bij de Helmonders en zorgde met name FC Dordrecht voor gevaar. In de 22ste minuut was het bijna 1-1, maar Stijn van Gassel had een prachtige redding in huis op een schot van Joël Zwarts. Diezelfde Zwarts kreeg enkele minuten later een nóg grotere kans nadat Maiky Fecunda de bal zo bij hem inleverde. Maar opnieuw lag doelman Van Gassel in de weg.

Ook na rust zorgde FC Dordrecht voor het meeste gevaar. Nadat Jeremy Cijntje eerst nog naast schoot, leek Bo Breukers wél de 1-1 te maken. De middenvelder had de hoek voor het uitkiezen, maar schoot op onverklaarbare wijze naast. Eén minuut later kreeg Helmond Sport dé kans op 2-0, de voorzet van Joeri Poelmans was prima, de afronding van Dean Koolhof echter niet.

Drie keer rood

Daarna kwam Helmond Sport alsnog in de problemen. Eerst werd Tibeau Swinnen met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd en één minuut later maakte Cijntje van dichtbij de 1-1. Weer enkele minuten later bepaalde Zwarts van dichtbij de eindstand op 1-2. Tot overmaat van ramp eindigde Helmond Sport het duel ook nog met acht man; Joeri Poelmans kreeg zijn tweede gele kaart en even later kreeg invaller Koen Wesdorp nog direct rood nadat hij een elleboogstoot uitdeelde.