Volledig scherm
PREMIUM
In de bizarre slotfase ontstond er een opstootje bij de dug-out. © Thomas Bakker

Een ouderwets avondje vertier bij Helmond Sport

Een nostalgisch avondje Helmond Sport met rood voor de materiaalman (!). Het leverde de thuisploeg een puntje op tegen FC Twente. ,,En toch baal ik nog."

Als Bart Meijers (21) vanochtend wakker wordt, zal hij best tevreden terugkijken op het gelijkspel tegen FC Twente van gisteravond. Een punt tegen de titelfavoriet van de eerste divisie? Niks mis mee, zou je zeggen. De Helmond Sport-verdediger uit Etten-Leur had er vooraf ook voor getekend. Toch stond hij vlak na afloop van de wedstrijd met een gezicht als een oorwurm in de catacomben. ,,De teleurstelling overheerst op dit moment. Als je in de 89ste minuut met 2-1 voor komt, moet je gewoon winnen", baalde Meijers.

 1. Alflen laat spelers Helmond Sport documentaire over Bibian Mentel zien: ‘Je moet altijd weer doorgaan’

  Alflen laat spelers Helmond Sport documentai­re over Bibian Mentel zien: ‘Je moet altijd weer doorgaan’

  Helmond Sport-trainer Robby Alflen haalt alles uit de kast om zijn spelers iedere week weer op te lappen. Onlangs deed hij dat door de spelersgroep de documentaire over Paralympisch kampioen Bibian Mentel te laten zien. ,,Als je ziet wat zij heeft gemaakt en hoe zij altijd weer opkrabbelt... Dat is ongelooflijk. Je moet altijd doorgaan. Dat is de boodschap die ik de jongens mee wilde geven.”
 1. Helmond Sport-trainer Alflen zoekt naar oorzaak blessuregolf: ‘Misschien wel door dramatisch veld’
  voorbeschouwing

  Helmond Sport-trai­ner Alflen zoekt naar oorzaak blessure­golf: ‘Misschien wel door dramatisch veld’

  Helmond Sport mist tegen FC Volendam mogelijk een compleet elftal aan spelers. Het gros is geblesseerd, Tibeau Swinnen, Joeri Poelmans en mogelijk Koen Wesdorp missen Volendam-uit vanwege schorsingen. Helmond Sport-trainer Robby Alflen snapt ook niet hoe de ene na de andere speler geblesseerd raakt. ,,Misschien komt het wel omdat we een dramatisch veld hebben”, gist hij.
 2. Helmond Sport schrijft historie met ‘kaartenregen’ tegen FC Dordrecht: ‘Moeten eerst naar onszelf kijken’

  Helmond Sport schrijft historie met ‘kaartenre­gen’ tegen FC Dordrecht: ‘Moeten eerst naar onszelf kijken’

  Met drie rode kaarten in negen minuten schreef Helmond Sport tegen FC Dordrecht historie; in de eerste divisie kwam dat in zo'n kort tijdsbestek in elk geval de laatste dertig jaar niet voor. Directeur Leon Vlemmings kijkt in de spiegel en vindt dat spelers er voortaan ‘alles aan moeten doen’ om dergelijke situaties te vermijden. De club gaat wél in beroep tegen de straf van Koen Wesdorp.