Volledig scherm
PREMIUM
Oud-speler Sam Strijbosch is de nieuwe medewerker Marketing en Communicatie bij Helmond Sport. © FotoMeulenhof

Eerst op het veld bij Helmond Sport, nu zit Sam Strijbosch er op kantoor

Sam Strijbosch staat zaterdagmiddag met RKSV Nuenen tegenover Helmond Sport, de profclub waarvoor hij jarenlang voetbalde en sinds kort op kantoor werkzaam is.

Het wordt zaterdag even schakelen voor Sam Strijbosch (24), die vlak voor de oefenwedstrijd zelf de opstelling van Helmond Sport op social media gooit en vervolgens plaatsneemt in het kleedlokaal van de tegenpartij, hoofdklasser Nuenen. ,,Dan neemt iemand anders mijn taken over”, geeft de nieuwe marketing- en communicatieman van Helmond Sport aan. ,,De spelers in Helmond weten sinds anderhalve week dat ik bij Nuenen voetbal, dus ze zitten al te grappen. Ze vragen of ik er wel goed aan doe mee te spelen en zeggen dat ik vooral mijn benen dicht moet houden.”

  1. Fandag Helmond Sport: handtekeningenjagers tussen de marktkramen
    PREMIUM

    Fandag Helmond Sport: handteke­nin­gen­ja­gers tussen de marktkra­men

    HELMOND - Hij kon een jaar geleden nog in de massa opgaan wanneer hij over de Helmondse markt struinde, maar anoniem rondwandelen is er op een zonovergoten zaterdagmiddag even niet bij voor Sander Vereijken. Voor de watervlugge vleugelaanvaller is het als nieuwbakken speler van Helmond Sport handtekeningen uitdelen en selfies maken geblazen in hartje Helmond. Met zijn ploegmakkers begeeft Vereijken – direct herkenbaar aan de warming up-kleding van zijn club – zich op zaterdag tussen het winkelende publiek.