Het shirt van Helmond Sport kreeg een eervolle vermelding in het Eredivisie Shirt festival.
Volledig scherm
Het shirt van Helmond Sport kreeg een eervolle vermelding in het Eredivisie Shirt festival. © Helmond Sport

Eervolle vermelding voor Helmond Sport in shirtjesverkiezing: ‘Apart, afwijkend ontwerp’

De jury van het Eredivisie Shirt Festival verkoos het shirt van Willem II tot het mooiste shirt aller tijden, maar het Helmond Sport-shirt uit het seizoen 1983-1984 (zie foto) kreeg ook een eervolle vermelding. De juryleden van de verkiezing noemden het zelfs een ‘apart en afwijkend ontwerp’. 

Frank Evenblij (Bureau Sports), Arno Kantelberg (Esquire) , Victoria Koblenko  (actrice/presentatrice), Jan-Joost van Gangelen (FOX Sports) en Sjoerd Mossou (AD) bespraken twee uur lang al hun favorieten en kozen een definitieve winnaar. Het shirt van Willem II uit het seizoen 1958/159 is de mooiste, gevolgd door de shirts van Feyenoord (1983/1984) en Ajax (1969/1972). Volgens juryvoorzitter Mossou was het eigenlijk niet te doen om een winnaar te kiezen.  ,,Soms was het echt appels met peren vergelijken. We hebben onze emoties vakkundig uitgeschakeld. Victoria had wat dat betreft een belangrijke rol in de jury: zij keek vanaf het eerste moment puur naar het ontwerp, zonder allerlei oude-mannen-romantiek”, benadrukt de columnist van het Algemeen Dagblad.

Diezelfde Koblenko, de partner van oud-Helmond Sport-speler Evgeniy Levchenkok, is in het juryoordeel lovend over het shirt van Helmond Sport, dat van 1982 tot en met 1984 in de eredivisie speelde. ,,Wat een apart en afwijkend ontwerp”, aldus Koblenko. Mede-jurylid Van Gangelen is al net zo positief:  ,,Een Helmond Sport-shirt van Cruyff Sports, te gek.’’