Volledig scherm
Gillian Justiana (links) © David Heykoop

Ex-Helmond Sport-verdediger Gillian Justiana zegt het profvoetbal vaarwel

Zo speel je nog met Curaçao op de Gold Cup en zo zeg je een maand later het profvoetbal vaarwel. Gillian Justiana (26) speelde de afgelopen zes seizoenen voor Helmond Sport, maar stopt per direct als profvoetballer. 

Het contract van Justiana werd afgelopen zomer niet verlengd bij Helmond Sport. De geboren Zwollenaar ging daarna nog wel op zoek naar een nieuwe club, maar vond niet de juiste uitdaging. ,,Ik ga nu volledig het trainersvak in", zegt Justiana. Hij was al assistent-trainer bij PSV onder 13 en zet die werkzaamheden voort. 

Voetbalschool

Ook is Justiana mede-eigenaar van de voetbalschool AJ Soccerdreams. ,,Het is ook het plan om mijn voetbalschool verder uit te breiden. Ook ga ik me focussen op het begeleiden van jonge profvoetballers", zegt Justiana, die ook niet bij de amateurs gaat voetballen. Zodoende hangt hij zijn kicksen voorlopig aan de wilgen. 

  1. NAC-huurlingen Helmond Sport in onduidelijkheid over toekomst: ‘Daar zitten ze wel mee’
    voorbeschouwing

    NAC-huurlingen Helmond Sport in onduide­lijk­heid over toekomst: ‘Daar zitten ze wel mee’

    De situatie bij NAC, waar trainer Mitchell van der Gaag deze week vertrok, heeft ook zijn weerslag op de vijf NAC-huurlingen van Helmond Sport. NAC zit al sinds oktober zonder technisch manager en zoekt een nieuwe algemeen directeur. ,,Er is veel onduidelijkheid en onzekerheid bij NAC, ook over hun toekomst. Daar zitten die jongens wel mee, ja”, zegt Helmond Sport-coach Robby Alflen.