Volledig scherm
Supporters gooiden met vuurwerk en stenen na de wedstrijd tegen MVV. © Chris Ottens/ED

Fanatieke Helmond Sport-fans boycotten thuiswedstrijd tegen NEC

Een fanatieke supportersgroep van Helmond Sport boycot vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen NEC. North Side Vak O is het niet eens met de sancties die zijn opgelegd naar aanleiding van de rellen na het duel met MVV. 

Enkele supporters zouden al zijn bestraft en hebben een gebiedsverbod opgelegd gekregen, melden de supporters. Verder weet North Side Vak-O dat er een supporter van zijn bed is gelicht door de politie naar aanleiding van de ongeregeldheden van vorige week vrijdag. Na de wedstrijd tegen MVV werd er met  stenen en vuurwerk naar de politie gegooid door aanhangers van Helmond Sport. 

'Geblunderd'

De supportersgroep schrijft op Facebook dat ze 'niet goedpraten wat er is gebeurd'. ,,Maar helaas heeft de lokale driehoek voor de tweede keer op rij geblunderd tijdens een wedstrijd tegen de Limburgers", staat er. De onvrede bij de fans zit hem deels in het feit dat MVV-fans de hele wedstrijd met een vlag met daarop een varkenskop mochten zwaaien, terwijl vooraf door de veiligheidsdiensten was aangekondigd dat die vlag juist niet meer mocht worden getoond in het stadion. 

Varkenskop

De vlag met de varkenskop was vorig seizoen ook al te zien en zorgde ook toen al voor frustratie bij Helmond Sport-supporters. Die varkenskop heeft een verleden: MVV-fans hebben ooit een varkenskop in de tuin van Fons Jacobs, oud-burgemeester van Helmond, gelegd. Na ongeregeldheden bij wedstrijden tussen MVV en Helmond Sport werd destijds besloten dat uitfans niet welkom waren. 

Onderzoek

De politie kondigde vorig weekeinde al aan dat het de relschoppers op zou gaan sporen en dat het dergelijk gedrag niet tolereert. Ook ging de politie met camerabeelden aan de slag. Helmond Sport distantieerde zich eerder ook al van de gebeurtenissen. ,,Wij betreuren de ongeregeldheden", zei een woordvoerder. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. NAC-huurlingen Helmond Sport in onduidelijkheid over toekomst: ‘Daar zitten ze wel mee’
    voorbeschouwing

    NAC-huurlingen Helmond Sport in onduide­lijk­heid over toekomst: ‘Daar zitten ze wel mee’

    De situatie bij NAC, waar trainer Mitchell van der Gaag deze week vertrok, heeft ook zijn weerslag op de vijf NAC-huurlingen van Helmond Sport. NAC zit al sinds oktober zonder technisch manager en zoekt een nieuwe algemeen directeur. ,,Er is veel onduidelijkheid en onzekerheid bij NAC, ook over hun toekomst. Daar zitten die jongens wel mee, ja”, zegt Helmond Sport-coach Robby Alflen.