Ferry de Regt keerde afgelopen zomer terug bij Helmond Sport.
Volledig scherm
Ferry de Regt keerde afgelopen zomer terug bij Helmond Sport. © Getty Images

Ferry de Regt nieuwe aanvoerder Helmond Sport

Ferry de Regt draagt - mits fit - komend seizoen de aanvoerdersband bij Helmond Sport. Dat liet trainer Wil Boessen na afloop van de oefenwedstrijd tegen Al Raed (0-1 nederlaag) weten. ,,Mits Ferry fit is, draagt hij de band”, zei Boessen. Als De Regt niet speelt, is Guus Joppen de captain. 

Achter De Regt en Joppen is Tibeau Swinnen de derde keuze als aanvoerder. De Belgische middenvelder droeg de band vorig seizoen nog, maar Boessen kiest met De Regt voor een meer ervaren speler. Voor de van TOP Oss teruggekeerde verdediger is het overigens geen nieuwe ervaring: in zijn eerdere periode (tussen 2012 en 2015) bij Helmond Sport was hij ook al aanvoerder op De Braak. 

Boessen doet het voorzichtig aan met de 30-jarige De Regt, die bij TOP Oss  in een jaar tijd nauwelijks minuten maakte, vooral ook vanwege blessureleed. Tegen Al Raed speelde de routinier voor het eerst in de voorbereiding ruim een uur mee. Het is nog de vraag of in de basis kan starten in de eerste competitiewedstrijd tegen FC Volendam. ,,Het seizoen is nog lang. Ferry is op de goede weg, maar we zijn voorzichtig met hem”, zegt Boessen.