Volledig scherm
© Toin Damen Pro Shots

Fortuna Sittard verwijt Helmond Sport 'publieksonvriendelijke' combiregeling

HELMOND - Fortuna Sittard en supportersvereniging Fortuna SC betreuren de 'publieksonvriendelijke toegangsregeling' die Helmond Sport en de lokale autoriteiten de Sittardse fans oplegt voor het duel Helmond Sport - Fortuna Sittard van vrijdagavond. Fans in het bezit van een autocombi moeten in korte tijd twee keer hun biljet omwisselen.

De Limburgse fans moeten vrijdag tussen 18.00 uur en 18.15 uur in het kantoor van Fortuna in Buchten een omwisselbiljet afhalen. Vervolgens moeten ze tussen 18.30 uur en 18.45 uur bij het AC-restaurant aan de A2 bij Nederweert dat biljet inleveren, waarna ze hun toegangskaart voor het duel ontvangen.

"Fortuna Sittard en Fortuna SC hebben er alles aan gedaan om te komen tot een meer toegankelijke regeling. Helaas is dat niet gelukt Daarom rest er geen andere mogelijkheid dan de regeling uit te voeren zoals deze door Helmond Sport en de plaatselijke autoriteiten is opgelegd", aldus Fortuna op de eigen website.

Gebruikelijke procedure

Een woordvoerder van de gemeente Helmond stelt dat de gebruikelijke procedure is doorlopen. De politie bepaalde dat het om een wedstrijd in de B-categorie gaat, met een licht verhoogd risico. „Zo doen we het altijd. Voor ons is het ook geen issue”, zegt de woordvoerder van de gemeente.