Volledig scherm
Helmond Sport-coach Wil Boessen © BSR Agency

Frisse hoofden moeten Helmond Sport goed doen tegen FC Den Bosch: ‘Iedereen heeft zijn zegje kunnen doen’

voorbeschouwingDrie dagen na het bekerechec tegen de amateurs van GVVV krijgt Helmond Sport de kans zich te revancheren. De ploeg van trainer Wil Boessen gaat vrijdagavond op bezoek bij FC Den Bosch. ,,Het is fijn dat we alweer snel een wedstrijd spelen.”

Boessen riep zijn spelers woensdag – een dag na de 1-2 nederlaag tegen GVVV – bij elkaar voor een groepsgesprek. Ook sprak hij met een aantal spelers individueel of in kleinere groepjes. Met de gesprekken wilde hij zijn spelers weer fris in hun hoofd krijgen. De blamage tegen de tweedivisionist uit Veenendaal was hard aangekomen. ,,Iedereen heeft zijn zegje kunnen doen. Dat luchtte enorm op”, zegt Boessen. ,,De spelers hebben het goed verwerkt en dat is belangrijk. We moeten hier niet te lang in blijven hangen en doorgaan waarmee we bezig zijn.”

Geen drastische veranderingen

Hoewel Helmond Sport met het verlies tegen Telstar (1-4) en GVVV een dramatische week kende, is Boessen niet van plan het roer radicaal om te gooien. Volgens hem zijn er altijd fases waarin het minder loopt. Ook dan wil hij blijven doen, wat hij altijd doet. ,,Je moet vasthouden aan de lijn die je hebt ingezet, ook al zijn het spel en de resultaten wisselvallig.”

Het herstel moet worden ingezet tegen de club waar Boessen de twee voorgaande jaren trainer was. Vorig seizoen werd hij bij FC Den Bosch een paar wedstrijden voor het eind van het seizoen ontslagen. Toch koestert hij goede herinneringen aan de club. ,,Het is leuk om daar terug te komen.” Al beseft Boessen dat het alleen leuk is als hij vrijdagavond met een goed resultaat weer de bus richting Helmond instapt. Boessen mag dan vasthouden aan de lijn die hij aan het begin van het seizoen heeft ingezet. Hij weet ook dat de druk van buitenaf toeneemt als de resultaten uitblijven.

Rentree De Regt

Tegen FC Den Bosch kan hij weer beschikken over Ferry de Regt. De aanvoerder die terugkomt van een blessure zat tegen GVVV nog 90 minuten op de bank, maar staat vrijdagavond in de basis, verklapte Boessen al. ,,Ferry is heel belangrijk voor ons. Met zijn ervaring zorgt hij voor de stabiliteit die wij goed kunnen gebruiken.”

Volledig scherm
Ferry de Regt van Helmond Sport © BSR Agency