Volledig scherm
Kjell Knops geniet interesse van Helmond Sport. © Paul Roling

Gezocht in Helmond: ervaring en creativiteit

Helmond Sport begint vanavond met een selectie van 22 spelers aan de competitie bij FC Dordrecht, maar er mag nog wel wat bij. Waar kan het overgebleven geld het beste aan worden besteed? Een voorzet.

'Ik heb een zak geld nog nooit een doelpunt zien maken', zei Johan Cruijff ooit. Een wijsheid die ze ter harte nemen bij Helmond Sport, dat vanavond aan het echte werk gaat beginnen. Met een van de kleinste spelersbudgetten in de eerste divisie - een slordige 800.000 euro - staat trainer Rob Alflen voor een stevige uitdaging. Het gros van het budget is ook al uitgegeven aan de huidige groep van 22 spelers (14 contractspelers, 4 huurlingen en 4 spelers op amateurbasis). Maar het goede nieuws is: er is ook nog geld over voor versterkingen. Helmond Sport heeft nog ruimte voor twee contractspelers. Twee tips.

Tip 1: ervaring achterin

Met een gemiddelde leeftijd van 21,9 jaar is de selectie van Helmond Sport wel erg jong. Het is dan ook niet gek dat het technisch platform met hoofdscout Eric Clijnk, algemeen directeur Leon Vlemmings, technisch adviseur Louis Coolen en trainer Rob Alflen op zoek is naar ervaring. Hun oog is nu gevallen op Kjell Knops (zie kader), een 31-jarige linksbenige verdediger. De laatste linie is met zeven spelers ook niet heel ruim bezet, vooral op links mag er nog wel wat bij. Nu zijn Nick de Louw (20), Ron Janzen (24) en Joeri Poelmans (22) de enige linkspoten achterin.

Tip 2: creativiteit op rechts

Met 24 doelpunten in vijf oefenwedstrijden was Helmond Sport aardig op schot in de voorbereiding. Wél moet aangetekend worden dat 19 van die treffers gemaakt werden tegen vierdeklasser SV Brandevoort (0-13) en hoofdklasser Gemert (1-6). Met name de linkerkant van de aanval, met NAC-huurling Diego Snepvangers (20) in het bijzonder, sprong in het oog. Aan de rechterkant kan Helmond Sport nog wel wat creativiteit en scorend vermogen gebruiken. Nu maakten Daan Ibrahim (22), Bodi Brusselers (19), Marijn van Heugten (21) en zelfs Poelmans minuten als rechtsbuiten. De ideale oplossing is nog niet gevonden.

Middenvelder

Het moge duidelijk zijn: de prioriteit ligt bij een verdediger en aanvaller. Maar als Helmond nog wat extra geld los weet te peuteren, zou een extra middenvelder ook geen overbodige luxe zijn. De club heeft momenteel vijf pure middenvelders voor drie posities, in de ideale situatie komt ook daar nog iets bij. Waar Helmond juist geen geld meer aan hoeft uit te geven? Een keeper. Met Stijn van Gassel (21) staat er een van de meest talentvolle keepers van de eerste divisie onder de lat. En met Jamie Watt (24) en Stefan Tielemans (21) is er voldoende back-up.

  1. Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel pijnigt FC Eindhoven opnieuw: ‘Vooral mooi voor de supporters’
    video

    Helmond Sport-doel­man Stijn van Gassel pijnigt FC Eindhoven opnieuw: ‘Vooral mooi voor de supporters’

    Het seizoen van Helmond Sport is er niet mee gered, maar de overwinning in de derby op FC Eindhoven geeft het wel enige glans. En dan vooral voor de supporters, wilde doelman Stijn van Gassel na afloop benadrukken. ,,Het is een kloteseizoen, ook voor onze supporters. En je weet dat de derby hier leeft. Dan is het mooi dat je met zo'n mooi weertje de punten over de streep trekt.”