Volledig scherm
Jordy Thomassen © Ton van de Meulenhof

Gretige Jordy Thomassen en Furhgill Zeldenrust gaan voor droomscenario met Helmond Sport

HELMOND - Als 2 spelers van Helmond Sport gebrand zijn om vrijdagavond op bezoek bij FC Den Bosch de periodetitel te pakken, zijn het Jordy Thomassen en Furhgill Zeldenrust wel. De aanvallers stonden vorig seizoen nog onder contract in Den Bosch, waar hun verwachtingen niet helemaal uit zijn gekomen.

Een paar weken terug tikte Thomassen teamgenoot Zeldenrust aan in de kleedkamer. „Het zou toch wel een droomscenario zijn als we tegen FC Den Bosch de periodetitel kunnen pakken.” Het duo beseft dat ze de uitgelezen kans om in december de play-offs al te halen, niet mogen laten liggen.

Scenario's

Helmond Sport moet zelf gewoon winnen om niet van anderen afhankelijk te zijn in de strijd om de periode. Bij een gelijkspel kunnen VVV en Jong Ajax op gelijke hoogte komen, maar het doelsaldo van Helmond Sport (+11) is veel beter dan dat van de Amsterdammers (+4). Jong Ajax speelt thuis tegen Jong PSV, dat één van de minst gepasseerde defensies van de eerste divisie heeft. VVV heeft al een periode en Jong Ajax kan niet promoveren. Dat betekent niet dat Helmond Sport derde mag worden in de periode; alleen de nummers één en twee hebben recht op het play-offticket. Als die clubs daar niet voor in aanmerking komen, gaat het ticket naar het hoogst geklasseerde team op de ranglijst dat nog geen periode heeft.