Wedstrijdbeeld.
Volledig scherm
Wedstrijdbeeld. © BSR Agency

Hekkensluiter Helmond Sport lijdt tegen Jong Ajax competitienederlaag nummer zeventien

Helmond Sport weerde zich kranig tegen Jong Ajax, maar wist uiteindelijk geen resultaat te behalen. De Helmonders verloren met 0-2 en wachten nu al zestien competitieduels op een zege.

Helmond Sport kwam in de eerste helft nog prima voor de dag tegen Jong Ajax. Het leek wel alsof de ploeg van trainer Wil Boessen inspiratie had gehaald uit de speelwijze van Getafe, dat donderdagavond nog met 2-0 van het grote Ajax won. Met hard spel - en veel overtredingen - werd het spel van de Amsterdamse beloftenploeg behoorlijk ontregeld door de Helmonders.

Met Orhan Dzepar als linksback (voor Joeri Poelmans) en Givan Werkhoven als rechtsbuiten (voor Juul Respen) in de basis kreeg Helmond Sport ook mogelijkheden. Ferry de Regt had een kopkans en verder had Diego Snepvangers na een combinatie met Bodi Brusselers nog moeten scoren. Aan de andere kant waren er ook opgelegde kansen voor Sontje Hansen en Kenneth Taylor, maar de Ajacieden stuitten op doelman Stijn Van Gassel. Het was dan ook 0-0 bij rust.

Jongste Jong Ajax ooit

Na rust wist Jong Ajax, dat met de jongste basiself ooit speelde (18 jaar en 204 dagen oud), wel een gaatje te vinden. Al in de 47ste minuut trok linksback Juan Castillo de bal voor en was het Hansen die het laatste zetje gaf: 0-1. Daarna verzuimde Jong Ajax de score verder op te voeren en probeerde Helmond Sport er middels een slotoffensief nog een punt uit te slepen. De ploeg kwam echter niet verder dan een schot van Dzepar dat via een Ajacied net naast ging. Jong Ajax scoorde nog wel, invaller Alex Mendez maakte er vlak voor tijd 0-2 van.

Daar bleef het ook bij en dus verloor hekkensluiter Helmond Sport al voor de 17de keer dit seizoen.