Volledig scherm
PREMIUM
Issam El Maach keept zijn duels bij Ajax -19 (foto) en Jong Ajax. © BSR Agency

Helmond blijft de basis voor Ajax-talent Issam El Maach: ‘In Helmond heb ik herinneringen opgebouwd en vrienden gemaakt’

Hij woont nog altijd vlakbij De Braak, maar zet inmiddels grote stappen bij Ajax. Issam El Maach over zijn familie, Heitinga en MULO. ,,Dit pakt niemand me meer af.”

Issam El Maach (19) zal nooit vergeten waar hij vandaan komt. De keeper van (Jong) Ajax was ‘al’ 14 jaar toen hij nog gewoon met vrienden bij MULO speelde. Zijn leven als prof begon pas toen zijn toenmalige trainer, Berry van den Heuvel, een oefenpotje tegen een jeugdteam van Helmond Sport regelde. El Maach bleek nauwelijks te passeren. ,,Dat weet ik nog goed, ik werd meteen gescout door Helmond Sport. Zo heeft Berry toch maar mooi aan mijn carrière bijgedragen”, grijnst El Maach.

  1. Dzepar kreeg memorabele uitzege Helmond Sport aanvankelijk niet mee: ‘Ik wist niet wat er gebeurde’

    Dzepar kreeg memorabele uitzege Helmond Sport aanvanke­lijk niet mee: ‘Ik wist niet wat er gebeurde’

    Orhan Dzepar begreep er even niets meer van. Vlak voor de 0-2 kreeg de speler van Helmond Sport de vuisten van FC Dordrecht-doelman Petar Stoskovic vol in zijn gezicht en lag hij groggy op de grond. Of de bal echt in het doel was beland? En/of Helmond Sport bij Dordrecht (1-2) écht voor het eerst sinds 9 maart 2018 weer een uitduel won? ,,Ik wist even echt niet meer wat er gebeurd was.”