Volledig scherm
Richelor Sprangers speelde in mei nog tegen Lionel Messi. © REUTERS

Helmond Sport-aanvaller Richelor Sprangers opgeroepen voor Haïti

Helmond Sport-aanvaller Richelor Sprangers (20) is opgeroepen voor de nationale ploeg van Haïti, dat op 10 september tegen Sint-Maarten speelt. Zodoende mist de NAC-huurling het duel met FC Den Bosch.  

Sprangers werd geboren in Haïti, maar groeide op in het West-Brabantse Teteringen. Hij speelde al drie jeugdinterlands voor Haïti onder 20, voordat hij op 10 oktober 2017 tegen Japan debuteerde voor zijn land. Zijn hoogtepunt beleefde hij echter in mei, toen hij in La Bombonera tegen het Argentinië van Lionel Messi speelde en 12 minuten in mocht vallen. ,,Hoe dat voelt, kan ik niet beschrijven", zei hij destijds. Bij Helmond Sport is Sprangers vooralsnog invaller. 

Gold Cup

Sprangers en zijn ploeggenoten van Haïti spelen een kwalificatiewedstrijd voor de CONCACAF Nations League, een nieuw toernooi waarin een land zich tevens kan plaatsen voor de Gold Cup, hét voetbalkampioenschap voor landen uit Noord- en Midden-Amerika en de Caraïben. In oktober en november staan er uitwedstrijden tegen St. Lucia en Nicaragua op het programma. Ook dan mist Sprangers - mits hij wordt opgeroepen - enkele competitiewedstrijden van Helmond Sport.