Volledig scherm
Wil Boessen © BSR Agency

Helmond Sport aast op revanche tegen amateurs in bekertoernooi: ‘De beste en meest fitte spelers spelen’

Helmond Sport kreeg afgelopen vrijdag met de forse nederlaag (1-4) tegen Telstar een flinke dreun te verwerken, maar kan zich al snel revancheren. Dinsdagavond neemt de ploeg van trainer Wil Boessen het om 19.45 uur in de eerste ronde van de KNVB-beker op tegen tweededivisionist GVVV.

,,De groep heeft dit seizoen al vaker een tikje gekregen”, refereert Boessen aan de wisselvallige resultaten toe nu toe. ,,Het knappe vind ik dat ze er de volgende wedstrijd wel weer staan. Het verwerken van die tikjes hoort erbij.”

In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Telstar kan Boessen tegen de amateurs uit Veenendaal weer beschikken over aanvoerder Ferry de Regt en Dean Koolhof. Het duo keert terug van blessures. De twee spelers moeten voor houvast zorgen in het team van Boessen, die het bekertoernooi uiterst serieus neemt.

Gemotiveerd

Als speler van Helmond Sport haalde hij ooit de halve finale. ,,Ik weet hoe mooi het is om ver te komen. Dat moet dus ook onze doelstelling zijn. We zijn gebrand op een goed resultaat.” Hoe dat gebeurt, maakt Boessen niet zoveel uit. ,,Als we maar een ronde verder komen.”

In aanloop naar het duel met GVVV bekeek Boessen meerdere beelden van de tweededivisionist. Ook zag hij ze aan het werk tegen AFC. Volgens de Limburger leunt de stugge ploeg voornamelijk op de twee aanvallers Berry Powel (oud-FC Den Bosch) en Philip Ties. Beiden scoorden dit seizoen vijf keer in de competitie. Boessen wil daar zijn sterkst mogelijke elftal tegenover zetten. De trainer is niet van plan jongens rust te geven. ,,De beste en meest fitte spelers spelen.”

Vermoedelijke opstelling: Van Gassel; Joppen, Verkennis, De Regt, Koolhof, Swinnen, Dzepar, Stans; Snepvangers, Respen, Mutzers.

Volledig scherm
Berry Powel van GVVV © BSR Agency