Volledig scherm
Philippe van Esch (tweede van links) en Ari de Kimpe (uiterst rechts) worden benoemd tot erelid van Helmond Sport. © Joost Duppen/Helmond Sport

Helmond Sport benoemt Ari de Kimpe en Philippe van Esch tot erelid

Helmond Sport heeft zaterdagavond tijdens het gala twee mensen in het bijzonder in het zonnetje gezet. Ari de Kimpe stond als klein jongetje al op de tribune en is anno 2019 nog altijd sponsor van de club. Hij werd net als huidig hoofdsponsor Philippe van Esch benoemd tot erelid van de club. 

De Kimpe was in 1996 al bestuurslid bij Helmond Sport en haalde destijds onder anderen Louis Coolen binnen als trainer. Later trad hij uit het bestuur, maar met zijn bedrijf Ariza bleef hij de club altijd sponsoren. De Kimpe was zelfs een tijdje hoofdsponsor van de club die hem nauw aan het hart gaat en was ook de laatste jaren lid van het bestuur. In juni deed de Helmonder een stapje terug en trad hij uit het bestuur. Nu is hij benoemd tot Erelid. 

Heel Helmond Sport

Philippe van Esch raakte in 2012 betrokken bij Helmond Sport en werd voorzitter én hoofdsponsor van de club. In die hoedanigheid maakte hij zich met name hard voor de komst van een nieuw stadion aan De Braak. Van Esch is met zijn bedrijf Vescom nog altijd hoofdsponsor van de club, maar mede door zijn inspanningen speelt de club met Heel Helmond Sport op het shirt. Van Esch benadrukte eerder ook dat de club de stad weer achter zich moet krijgen, en met het Heel Helmond Sport-project laat de club zich op maatschappelijk vlak steeds meer gelden. 

Van Esch trad net als De Kimpe in juni uit het Helmond Sport-bestuur, Frans Stienen staat sindsdien aan het roer. 

Volledig scherm
In juni van dit jaar traden Ari de Kimpe (achter links) en Philippe van Esch (achter midden) uit het bestuur van Helmond Sport. © FotoMeulenhof