Volledig scherm
© BSR Agency

Helmond Sport blijft zwak presteren in uitduels, Almere City is maatje te groot

Helmond Sport en uitwedstrijden: het blijft dit seizoen een bedroevende combinatie. Bij Almere City (2-0 nederlaag) verloor de hekkensluiter alweer voor de tiende keer dit seizoen op vreemde bodem, in totaal wacht Helmond Sport zelfs al 17 competitieduels op een nieuwe overwinning.

Helmond Sport-trainer Wil Boessen waarschuwde vooraf al voor het matige veld van Almere City, en terecht. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd het veld slechter en slechter en bleek goed voetbal onmogelijk. Almere City had daar het meest last van, want dat speelde het meest op de helft van de tegenstander. De ploeg uit Flevoland wist desondanks de nodige kansen te creëren, ook al door met de lange bal veelvuldig de kopsterke spits Thomas Verheydt te zoeken.

Bekijk hier de samenvatting van Almere City FC - Helmond Sport (premium)

Hands Swinnen, penalty Almere City

Nadat Verheydt de paal had geraakt en James Efmorfidis maar net naast schoot, was het in de 35ste minuut wel raak. Volgens scheidsrechter Erwin Blank raakte Tibeau Swinnen de bal met zijn hand, en dus ging de bal op de stip. Verheydt benutte het buitenkansje en maakte de 1-0.

Helmond Sport kwam voor rust niet verder dan een slap schot van Jordy Thomassen. En dus ging de ploeg van Wil Boessen met een achterstand rusten. De coach had zijn basisopstelling op enkele plekken gewijzigd; Joeri Poelmans verving de geschorste Orhan Dzepar, verder kregen Daan Klomp en Dean Koolhof de voorkeur boven Jeffrey Neral (niet fit) en Givan Werkhoven.

Van Gassel beperkt de schade

Na rust begon Helmond Sport nog aardig, met doelpogingen van Jeff Stans, Diego Snepvangers en Bodi Brusselers, maar was het Almere City dat scoorde. In de 52ste minuut was het opnieuw Verheydt die trefzeker was, ditmaal uit een rebound: 2-0. Daarna bleef de thuisploeg de betere partij en mocht Helmond Sport doelman Stijn van Gassel bedanken dat het slechts bij 2-0 bleef.