Stan van Bladeren (l) genoot zijn opleiding bij Ajax.
Volledig scherm
Stan van Bladeren (l) genoot zijn opleiding bij Ajax. © BSR/SOCCRATES

Helmond Sport contracteert Ajax-doelman Van Bladeren

Helmond Sport heeft met Stan van Bladeren een geduchte concurrent voor doelman Stijn van Gassel binnengehaald. De 21-jarige doelman, die overkomt van landskampioen Ajax, tekende maandag een contract voor één seizoen met een optie op nog een extra seizoen bij Helmond Sport. 

Van Bladeren is afkomstig uit Voorhout en stroomde in 2012 in bij Ajax. Daar doorliep hij de opleiding en kwam hij uiteindelijk tot 15 duels voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. De 1.83 lange keeper verlengde vorig seizoen zijn contract nog bij de Amsterdammers, tot medio 2020, maar mag nu transfervrij naar Helmond Sport. 

De Helmonders zijn op hun beurt content met de komst van Van Bladeren, momenteel telt de selectie maar twee doelmannen. Stijn van Gassel is net als vorig jaar duidelijk de eerste man onder de lat, huidig tweede doelman Stefan Tielemans wacht nog op zijn debuut als prof. Met Van Bladeren heeft Van Gassel - die al 94 duels in het eerste keepte, er een serieuze concurrent bij. Het duurt overigens enkele weken eer Van Bladeren wedstrijdfit is. 

Buitenkansje

Met de komst van Van Bladeren is het spelersbudget van Helmond Sport zo goed als op. De Helmonders hopen nog altijd een aanvaller te strikken, maar dat moet op ‘een creatieve manier’ gebeuren in de laatste dagen voor het sluiten van de transfermarkt (op 2 september om 23.59 uur). Zo werd Jordan van der Gaag vorig seizoen op de valreep nog tegen erg gunstige voorwaarden gehuurd van NAC. Op zo'n buitenkansje wordt nu ook gehoopt.