Stijn van Gassel.
Volledig scherm
Stijn van Gassel. © BSR Agency

Helmond Sport dankt onklopbare goalie Van Gassel en pakt punt tegen NAC

NabeschouwingHelmond Sport heeft in het eerste duel na de winterstop een punt gepakt. Het duel met NAC in de Keuken Kampioen divisie eindigde in 0-0. Bij de Helmonders stond de teruggekeerde Jordy Thomassen in de basis.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kreeg de eerste kans. Dean Koolhof slaagde er alleen niet in om die te verzilveren en Helmond Sport op voorsprong te schieten. Thomassen bewees gelijk zijn waarde voor de gastheren. Hij toonde zich sterk in de duels en balvast. Daardoor kwam zijn ploeg aan het voetballen en konden de spelers van achteruit bijsluiten. Veel mogelijkheden leverde dat de thuisploeg echter niet op.

De beste kans van de eerste helft was voor NAC. Mounir el Allouchi speelde Othmane Boussaid aan die vrij voor Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel verscheen. De sluitpost bracht redding. Het spel golfde vervolgens op en neer, zonder dat de keepers van beide partijen echt in de problemen werden gebracht. Halverwege was de stand dan ook 0-0.

In de tweede helft waren de bezoekers meer op de Helmondse speelhelft te vinden. Van Gassel moest redding brengen bij een inzet van El Allouchi en zag de bal na schoten van Luka Ilic en El Allouchi naast zijn doel verdwijnen.

Helmond Sport, waar ondertussen Juul Respen en Bodi Brusselers waren ingevallen, kreeg mogelijkheden om eruit te komen en gevaarlijk te worden. De thuisploeg speelde het alleen niet goed uit en ontsnapte een kwartier voor tijd toen Boussaid de paal raakte. NAC bleef de gevaarlijkste ploeg, maar doelman Van Gassel bleek niet te passeren. In de zevende minuut van de extra tijd schoot Huseyin Dogan een vrij trap nog op de lat boven Van Gassel. Daardoor bleef het 0-0 in Helmond.

Lees het liveblog hieronder nog eens terug.