Volledig scherm
PREMIUM
De toeschouwers kwamen niet massaal op de derby af, maar de trouwe Helmond Sport-aanhangers die er wel waren, vierden een feestje met Tibeau Swinnen (foto) en zijn teamgenoten. © BSR Agency

Helmond Sport deelt FC Eindhoven enorme dreun uit: ‘Dat telt hier in Helmond’

De derby van gisteren was bijna een herhaling van die van 2017. Wéér loopt FC Eindhoven de play-offs mis door een zeperd tegen Helmond Sport. En dat telt in Helmond. ,,Mooi voor onze supporters."

Hij dacht in aanloop naar de derby van gisteren nog wel even terug aan de wedstrijd tegen FC Eindhoven in 2017. Toen, op de laatste speeldag van het seizoen, schoot Helmond Sport de play-offambities van de rivaal al eens aan diggelen met een 2-2 gelijkspel. Gisteren deden doelman Stijn van Gassel (foto inzet) en zijn teamgenoten dat nog eens dunnetjes over met een 2-1 thuiszege. Goed, FC Eindhoven heeft in theorie dan nog wel een kans op de nacompetitie, maar in praktijk is het - om met de woorden van aanvoerder Branco van den Boomen te spreken - 'einde verhaal'. ,,Je weet dat de derby hier leeft. Dan is het mooi dat je voor de supporters de punten over de streep kan trekken", zei Van Gassel.