Helmond Sport-directeur Leon Vlemmings
Volledig scherm
Helmond Sport-directeur Leon Vlemmings © FotoMeulenhof

Helmond Sport-directeur Vlemmings verbaasd over manier waarop politiek reageert op stadionkwestie

De manier waarop de Helmondse politiek reageert op het nieuws dat Helmond Sport vooralsnog niet akkoord gaat met het voorontwerp van het nieuwe stadion heeft tot verbazing geleid bij directeur Leon Vlemmings. Hij stelt dat de politieke partijen oordelen zonder dat ze het hele dossier kennen.

Helmond Sport-voorzitter Frans Stienen stapte vrijdag op nadat binnen het bestuur en de directie tweespalt was ontstaan. Stienen had in zijn ogen een juiste deal over het aantal vierkante meters bereikt, maar andere leden van het bestuur, directie én sponsors denken daar anders over. De politieke partijen reageerden vol ongeloof en boosheid dat Helmond Sport vrijdag niet zijn krabbel onder het voorontwerp zette. Vlemmings snapt dat er reacties komen, maar is verbaasd over de manier waarop er gereageerd wordt. ,,Ik heb met verbazing kennisgenomen van het feit dat een aantal mensen van politieke partijen uitspraken doen, oordelen en veroordelen zonder het dossier te kennen. En waarom er geen unanieme overeenstemming is bereikt binnen het bestuur over het voorlopige ontwerp van het stadion”, zegt de directeur van Helmond Sport. 

Eerder verwees Vlemmings naar het statement op de website van de club en wilde hij niet inhoudelijk op de kwestie in gaan. Nu de politiek zo fel reageert, voelt hij zich wel geroepen om te reageren op de manier waarop de discussie wordt gevoerd. ,,Zonder kennis van de overwegingen van de Helmond Sport-bestuurders over zo'n belangrijke stap in het proces van het multifunctionele stadion zou een onderzoekende houding beter passen. Wij begrijpen heel goed dat er vragen zijn ontstaan en die zullen we ook zeker beantwoorden”, zegt Vlemmings. 

Zorgvuldig proces

Hij benadrukt dat er een zorgvuldig proces is bewandeld. En hij stelt dat op 6 november tijdens een overleg tussen de club en de gemeente Helmond al nieuwe inzichten en vragen zijn ontstaan over het voorontwerp. Woensdag staat er weer een vergadering gepland. ,,We gaan daar op een constructieve manier praten en samen tot een oplossing komen”, reageert Vlemmings.