Volledig scherm
© BSR Agency

Helmond Sport distantieert zich van ruziezoekende supporters: ‘Wij gaan hier hard tegen optreden’

Helmond Sport betreurt het gedrag van een groepje fans in de derby tegen FC Eindhoven. De fans verlieten het bezoekersvak en zocht de confrontatie met fans van de thuisploeg. Een agent raakte gewond. ,,Wij zoeken dit tot op de bodem uit”, zegt Helmond Sport-directeur Leon Vlemmings. 

Het ging om zo'n vijf á zes personen die de boel voor de rest van de meegereisde aanhang verziekte, in totaal waren er 220 Helmond Sport-supporters afgereisd naar Eindhoven. ,,Wij distantieren ons van het gedrag van die gasten die dit op hun geweten hebben. We gaan het vanaf zaterdagochtend heel goed in kaart brengen en er  hard tegen optreden”, benadrukt Vlemmings nog eens. Hij heeft geen goed woord over voor het wangedrag. 

Helmond Sport werkt juist hard aan het imago met het maatschappelijke project Heel Helmond Sport en kan dit soort gedoe dan ook niet gebruiken. ,,Wij willen als club een signaal afgeven dat wij dit niet tolereren. De mensen die dit hebben gedaan, kunnen een flinke straf verwachten”, aldus Vlemmings.