Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel pijnigt FC Eindhoven opnieuw: ‘Vooral mooi voor de supporters’

videoHet seizoen van Helmond Sport is er niet mee gered, maar de overwinning in de derby op FC Eindhoven geeft het wel enige glans. En dan vooral voor de supporters, wilde doelman Stijn van Gassel na afloop benadrukken. ,,Het is een kloteseizoen, ook voor onze supporters. En je weet dat de derby hier leeft. Dan is het mooi dat je met zo'n mooi weertje de punten over de streep trekt.”

Het was voor Van Gassel ook wel een beetje een déjà vu met de derbyzege in 2017. Toen won Helmond Sport ook van FC Eindhoven en liep de rivaal de play-offs mis. Nu is dat ook zo goed als zeker. ,,Daar heb ik nog wel even aan teruggedacht, ja. Ik speelde toen zelf ook. Deze voelt ook daarom wel heel lekker”, zei Van Gassel, die met een katachtige reflex de 2-1 van Collin Seedorf voorkwam. Op de penalty van Branco van den Boomen had de door Helmond Sport opgeleide doelman geen antwoord. 

Lijn doortrekken

Het viel vooral ook op dat Helmond Sport veel passie en strijd in de wedstrijd legde. Dat was de laatste weken weleens anders, afgelopen vrijdag nog leek het tegen Sparta voor rust eigenlijk nergens op. Waarom het nu wel ging? ,,In een derby weet je dat je volle bak moet gaan. Als je het zo bekijkt, moet eigenlijk elke wedstrijd voor ons een derby zijn. Hopelijk kunnen we de lijn van vandaag in de laatste wedstrijden nog doortrekken.” Helmond Sport speelt komende vrijdag nog een uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht en sluit het seizoen thuis af tegen TOP. 

Volledig scherm
Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel. © BSR Agency