De stichting Heel Helmond Support en directeur Leon Vlemmings delen hoodies uit aan het Elkerliek-personeel.
Volledig scherm
De stichting Heel Helmond Support en directeur Leon Vlemmings delen hoodies uit aan het Elkerliek-personeel. © Helmond Sport

Helmond Sport én sponsoren delen 100 hoodies uit aan personeel Elkerliek: ‘Zij bedrijven nu topsport’

Helmond Sport en de stichting Heel Helmond Support hebben donderdag 100 hoodies uitgedeeld aan de zorgmedewerkers van het Elkerliek Ziekenhuis. ,,Wat zij nu doen, in deze tijd, is topsport”, benadrukt supporter William Verkoelen namens de stichting. ,,Wij zien dit als een mooi gebaar.”

De stichting kocht aan het begin van het inmiddels beëindigde seizoen 750 hoodies in, waarvan er nog zo'n 100 over waren. Die konden volgend seizoen wel weer in de verkoop, maar zowel de stichting als de club besloot dat het juist goed is om iets te doen voor het Elkerliek Ziekenhuis, waar hard wordt gestreden tegen het coronavirus. ,,Wij zijn misschien een kleine club, maar wel met een eigen identiteit”, zegt Verkoelen over het gebaar. Onlangs bundelden diverse supportersgroepen ook al de krachten en hingen ze spandoeken op om hun waardering uit te spreken voor de prestaties van het Elkerliek. ‘Als één kliek achter de zorg en ons Elkerliek’, stond er geschreven. 

Helmond Sport-directeur Leon Vlemmings neemt het woord ‘topsport’ ook al in de mond als hij het over de inzet van het Elkerliek-personeel heeft. ,,In deze coronatijd werkt men in het Elkerliek Ziekenhuis dag en nacht met elkaar voor de gezondheid van anderen, waardoor zij de boodschap van de Heel Helmond Sport Hoodie - ‘samen maken we de regio sterker en vitaler’ - in de kern raken. Wij hopen hiermee ook een kleine bijdrage te leveren ter ondersteuning aan de topsport die de zorgmedewerkers op dit moment leveren”, stelt de algemeen directeur.