Volledig scherm
Helmond Sport-trainer Roy Hendriksen: 'We gaan onze huid duur verkopen' © Toin Damen/Pro Shots

Helmond Sport en trainer Hendriksen gaan voor eerherstel tegen FC Eindhoven

Helmond Sport zit na drie nederlagen op rij in zwaar weer. Vooral de nederlaag tegen RKC was een flinke tik. De derby met FC Eindhoven kan veel goed maken. ,,De groep wil zich ook herstellen, we moeten met passie, strijd en energie de derby ingaan", zegt coach Roy Hendriksen. 

Volgens Hendriksen was de wedstrijd tegen RKC de eerste waarin Helmond Sport 'geen enkele controle' over de wedstrijd had. ,,Dat duel moeten we snel vergeten. Dat we in een moeilijke fase zitten, weet iedereen. We moeten tot de winterstop nog drie wedstrijden vol gas geven", zegt Hendriksen over de resterende duels met tFC Eindhoven, koploper NEC en het geplaagde Cambuur Leeuwarden. 

Derby

Hendriksen heeft niet het gevoel dat het seizoen als een nachtkaars uit dreigt te gaan. Volgens hem kan een overwinning in de derby het begin van iets moois zijn. ,,We weten hoe mooi een derby kan zijn", blikte Hendriksen terug op het treffen van vorig jaar in Helmond. In zeven minuten tijd maakte Helmond Sport toen drie doelpunten, dat leverde uiteindelijk een 3-0 overwinning op voor Hendriksen. 

Verkennis terug

Hendriksen beschikt over een nagenoeg fitte selectie tegen FC Eindhoven. Hij mist Stephen Warmolts vanwege een schorsing, verder zijn verdedigers Brandon Ormonde-Ottewill (enkel) en Maikel Verkoelen (knie) nog wel een tijdje uit de roulatie. Jeroen Verkennis zit voor het eerst sinds zijn enkelblessure weer bij de selectie, hij maakte deze week met een doelpunt zijn rentree bij de beloften. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement