Volledig scherm
PREMIUM
Gerald Vanenburg ziet het niet meer zitten in het seizoen 2006-2007. © PRO SHOTS

Helmond Sport-fans niet getreurd, het kan altijd erger

Nog nooit in de 51-jarige clubhistorie wachtte Helmond Sport zo lang op een zege (224 dagen) als nu. Een dieptepunt, maar het kan altijd erger op de velden. Van EVV tot een Bulgaarse hekkensluiter.

Fortuna's foutenfestival

Terwijl de Helmond Sport-supporters nu al achttien wedstrijden (inclusief vorig seizoen) op een nieuwe competitiezege wachten, werd het geduld van de Fortuna-fans in het seizoen 2005-2006 nóg ietsje langer op de proef gesteld. Op een gegeven moment waren de supporters de recordreeks zo beu dat ze spelers klem zetten in de parkeergarage. Na 26 (!) wedstrijden zonder overwinning pakten de Limburgers weer eens drie punten tegen het TOP Oss van voormalig Helmond Sport-trainer Hans de Koning: 2-1. Ook FC Den Bosch (25 wedstrijden zonder zege), FC Eindhoven (23), SC Emma (22), SC Cambuur, Achilles'29 en HVC Amersfoort (allen 20 duels) maakten het in de historie nóg bonter dan het huidige Helmond Sport.

  1. Dzepar kreeg memorabele uitzege Helmond Sport aanvankelijk niet mee: ‘Ik wist niet wat er gebeurde’

    Dzepar kreeg memorabele uitzege Helmond Sport aanvanke­lijk niet mee: ‘Ik wist niet wat er gebeurde’

    Orhan Dzepar begreep er even niets meer van. Vlak voor de 0-2 kreeg de speler van Helmond Sport de vuisten van FC Dordrecht-doelman Petar Stoskovic vol in zijn gezicht en lag hij groggy op de grond. Of de bal echt in het doel was beland? En/of Helmond Sport bij Dordrecht (1-2) écht voor het eerst sinds 9 maart 2018 weer een uitduel won? ,,Ik wist even echt niet meer wat er gebeurd was.”