Volledig scherm
Het jubileumshirt van de fans mét het oude logo © Supportersvereniging Helmond Sport

Helmond Sport-fans presenteren eigen versie van jubileumshirt mét oude logo

HELMOND - Het is de supporters van Helmond Sport een doorn in het oog dat het oude logo niet op het officiële jubileumshirt van komend seizoen prijkt. Daarom komt de supportersvereniging met een ludieke actie: wie wil, kan bij hen alsnog een shirt mét het oude logo bestellen. 

Helmond Sport presenteerde begin mei de witte shirts met rode broek die ter ere van het 50-jarige jubileum komend seizoen gedragen worden. De fans mopperden al meteen dat het oude logo ontbrak. Dat logo is nog altijd geliefd. ,,Het ontbreekt de club aan historisch besef. Het oude logo moet terug", zei supporter Johan Smits onlangs nog bij de talkshow over het 50-jarig jubileum van de club.  Zo gezegd, zo gedaan: supporter en businessclublid Eric Morssink zette de trein in gang. De vriend van zijn dochter, Marc Haver van Haver Bedrijfsmode, maakte van het oude logo een badge die zo op de shirts gestikt kan worden.

Afscheid

De club nam in de jaren negentig afscheid van het logo omdat de buitenwereld het nogal eens vergeleek met een swastika. Tekenaar Jan Vriends maakte het huidige logo, dat onder supporters bij lange na niet zo geliefd is als het oude logo. ,,We hebben een logo en dat gebruiken we bewust. We willen niet eenmalig het oude logo gebruiken", zegt algemeen directeur Marcel van den Bunder. ,,Het is de supporters vrij om een shirt te bestellen en een ander logo erop te drukken. Een supporter kan bij wijze van spreken ook de mouwen korter of langer maken."

Volgens de directeur rust er geen taboe op het oude logo, dat in de jaren negentig werd ingeruild voor een nieuw logo. Door de buitenwereld werd het nogal eens vergeleken met een swastika. Op de jubileumsjaal voor komend seizoen prijken zowel het oude als het nieuwe logo. ,,We gaan ook nog weleens bij elkaar zitten en praten over een nieuw logo als we straks een nieuw complex hebben", aldus Van den Bunder. 

Eerste training

Supporters kunnen de shirts mét het oude logo tijdens de eerste training van Helmond Sport, aanstaande woensdagavond vanaf 18.30 uur en tijdens de Open Dag op 15 juli bestellen bij de supportersvereniging. De levertijd bedraagt 10 tot 12 weken, de shirts kosten 65 euro.