Volledig scherm
Furghill Zeldenrust (links) geeft een voorzet. © Cor Lasker/Pro Shots

Helmond Sport geeft FC Emmen lesje in effectiviteit

EMMEN - Helmond Sport heeft vrijdagavond tegen FC Emmen de 2e competitiezege op rij geboekt, in Emmen werd het 1-2. De ploeg van Roy Hendriksen was in de 1e helft dodelijk in de afronding en ging daardoor met 0-2 rusten. Die voorsprong gaf de ploeg niet meer weg.

Helmond Sport begon de wedstrijd met Furghill Zeldenrust in plaats van de jarige Marc Hocher, die afgelopen week ziek is geweest. De Helmonders begonnen moeizaam tegen FC Emmen, dat in de beginfase 3 prima kansen kreeg. Rogier Krohne draaide in de 5e minuut handig weg bij Maikel Verkoelen en legde de bal af op Cas Peters, die de vuisten van Ferhat Kaya trof. In de 7e minuut kreeg Krohne zelf een enorme kans, uit een voorzet van Issa Kallon, maar vlak voor doelman Kaya schoot hij hoog over. Ook Peters schoot in de 11e minuut over uit een ingestudeerde corner.

Lesje in effectiviteit

De eerste de beste kans voor Helmond Sport was wél raak: Maikel Verkoelen gaf in de 17e minuut een prima steekbal op Steven Edwards, die vanuit een moeilijke hoek de Emmense doelman passeerde: 0-1. FC Emmen drong daarna weer aan en was in de 32e minuut opnieuw dichtbij een treffer. Peters dribbelde de zestien in, schoot gevaarlijk op doel, maar Stephen Warmolts gooide zijn lichaam er nét op tijd voor. Aan de andere kant was het daarna wél raak: in de 37e minuut kreeg de Emmense defensie de bal niet weggewerkt en was het uitgerekend Jason Bourdouxhe, niet bepaald de grootste, die raak kopte: 0-2.

Grote kans Verkoelen

Na rust had de Helmondse verdediging het een stuk eenvoudiger dan in het eerste bedrijf. FC Emmen kwam lange tijd niet verder dan wat losse flodders, Helmond Sport stelde daar 2 kansjes voor Jordy Thomassen tegenover, maar de spits schoot beide keren naast. Helmond Sport was in de 73e minuut een stuk dichterbij de 0-3, nadat invaller Hocher de bal uit een vrije trap verrassend in de korte hoek schoot. Doelman Sietsma moest lossen, waarna Verkoelen en invaller Teije ten Den de bal er van dichtbij niet in kregen. Aan de andere kant raakten FC Emmen-spelers Issa Kallon en Henk Bos (voor open doel) de lat. In het slot werd het nog even spannend, nadat Warmolts in de 93e minuut de bal in eigen doel liep: 1-2. Daar bleef het echter bij.