Volledig scherm
Jeroen Verkennis houdt Pieter Langedijk nauwgezet in de gaten. © Toin Damen/Pro Shots

Helmond Sport geeft zege uit handen tegen RKC

HELMOND - Helmond Sport heeft na 3 competitiezeges gelijkgespeeld tegen RKC: 1-1. Daar zag het na een prima eerste helft en een 1-0 ruststand niet naar uit. Na rust liepen de Helmonders achteruit en maakte RKC vlak voor tijd gelijk.

Helmond Sport begon alleraardigst aan de wedstrijd en zette RKC onder druk. Robert Braber gaf in de 7de minuut een prima passje op Furghill Zeldenrust, maar die trof de doelman van RKC. In de 17e minuut werd de goede beginfase van Helmond Sport wel beloond: Jordy Thomassen kreeg de bal van Gillian Justiana en maakte met een fraai stiftballetje de 1-0 tegen zijn oude ploeg. RKC stelde daar voor rust bar weinig tegenover.

Na rust viel Helmond Sport terug op het beproefde recept van de laatste weken: de ploeg zakte in en probeerde RKC op de counter te verrassen. Het gevaar bij RKC kwam vooral van linksbuiten Pieter Langedijk, maar de grootste kansen waren voor Helmond Sport. Teije ten Den (schot) en Robert Braber (kopbal van de lijn) stuitten echter op doelman Williams. Aan de andere kant was het wel raak: Helmond Sport schreeuwde om een vrije trap, maar RKC kreeg er een. De Waalwijkers namen hem snel, waarna Daan Rienstra 1-1 maakte. Het leek nog even 1-2 te worden, nadat Fred Benson tegen Ferhat Kaya botste en om een penalty schreeuwde. De arbiter gaf echter geel voor een schwalbe aan Benson.