Volledig scherm
Helmond Sport-trainer Robby Alflen. © Pro Shots

Helmond Sport geplaagd door blessures in aanloop naar Go Ahead Eagles-uit: ‘Belachelijk veel’

Zeven geblesseerden en nog eens twee twijfelgevallen. Met een beetje pech mist Helmond Sport vrijdagavond tegen Go Ahead Eagles dus negen spelers wegens blessures. Ongekend veel, stelt trainer Robby Alflen. ,,Belachelijk veel, ja. Er zit geen structuur in, het is niet zo dat het allemaal spierblessures zijn omdat we te hard trainen. Het is vooral pure pech.”

Steven Edwards raakte tegen Sparta vervelend geblesseerd aan zijn knie en loopt met een spalk rond. De exacte ernst is nog niet duidelijk, maar de middenvelder komt voor de winterstop in elk geval niet meer in actie. Ook voor Jamie Watt (enkel), Maiky Fecunda (knie), Albian Muzaqi (hamstring), Daan Ibrahim (hiel) en Kjell Knops (hamstring) is het op zijn minst twijfelachtig  of ze dit kalenderjaar nog in actie komen. 

En dan is NAC-huurling Richelor Sprangers ook nog eens ziek en verliet rechtsback Jeroen Verkennis woensdag eerder dan gepland het trainingsveld. Hij is een twijfelgeval, net als centrumverdediger Nick de Louw, die tegen Sparta een tik op zijn hak kreeg en na rust ook al geblesseerd het veld moest verlaten. 

Trainer Robby Alflen maakt er ondertussen het beste van, zeker nu hij van de ‘nul’ af is na de puike 3-0 zege op Sparta Rotterdam. Hij wilde niet te lang nagenieten. ,,Ik heb de spelers een vrij weekend gegeven, verder heerste al meteen een gevoel van: en nu verder. We zijn er nog langer niet. Die zege op Sparta moet geen incident zijn, ik denk ook niet dat het een incident gaat worden”, zegt de Utrechter zelfverzekerd. 

Weerzien

Ondanks de blessuregolf heeft Alflen vertrouwen in een resultaat tegen Go Ahead Eagles, de nummer twee van de ranglijst. Ook al omdat de ploeg uit Deventer maandag nog met ruime cijfers van Jong PSV verloor, daarvoor ging de ploeg ook al tegen TOP Oss onderuit. ,,Go Ahead zit niet in zijn beste fase, daar zit wel wat spanning op”, vermoedt Alflen. Hij kijkt in het bijzonder uit naar het weerzien met Go Ahead-trainer John Stegeman, onder wie hij bij Heracles Almelo 2,5 jaar lang assistent-trainer was. ,,We spreken elkaar nog regelmatig, John is gewoon een hartstikke goeie gozer. Hij doet het ook niet voor niks zo goed met Go Ahead, echt op z'n Johns. Niks bijzonders, geen gekke dingen en iedere week hetzelfde plan.”

Volledig scherm
Robby Alflen was 2,5 jaar assistent-trainer onder John Stegeman bij Heracles Almelo. © pro shots

Profeet van de Week Anthony Lurling