Senne Vits
Volledig scherm
Senne Vits © Standard Luik

Helmond Sport haalt doelman met verleden bij Standard Luik

Helmond Sport heeft in Senne Vits (23) de gewenste extra doelman gevonden. De Belg komt over van KSK Lierse Kempenzonen en tekent een contract voor 1 seizoen met een optie op nog een extra seizoen. Met de komst van Vits heeft Helmond Sport de selectie in principe compleet. 

De Helmonders waren al een tijdje op zoek naar een extra doelman en leken in Stan van Bladeren de gewenste concurrent voor eerste doelman Stijn van Gassel te hebben gevonden. Van Bladeren kampt met een blessure aan zijn pols die langer duurde dan verwacht, en dus ketste de transfer van de Ajacied naar Helmond uiteindelijk af. 

Helmond Sport moest vervolgens schakelen en kwam in de zoektocht naar een doelman uit bij Vits. Die begon zijn loopbaan bij OH Leuven en stond vervolgens onder contract bij Standard Luik en MVV (op huurbasis). Daarna keepte de Belg, die diverse jeugdinterlands speelde, voor amateurclubs KSK Hasselt en afgelopen seizoen bij KSK Lierse Kempenzonen. Bij Helmond Sport maakt de 1.88 lange doelman nu zijn rentree in het profvoetbal. 

Laatste transfer

De transfer van Vits is zo goed als zeker de laatste van Helmond Sport in deze transferwindow. De club hoopte nog op een buitenkansje in de vorm van een aanvaller, maar die is met nog enkele uren voor het verstrijken van de deadline (om 23.59 uur) nog altijd niet gevonden. Daarmee telt de selectie 23 spelers, onder wie drie keepers.