Volledig scherm
Guus Joppen speelde de laatste twee seizoenen voor NEC. © BSR Agency

Helmond Sport haalt oude bekende Guus Joppen terug: ‘Ik weet waar Helmond Sport toe in staat is’

Helmond Sport heeft met Guus Joppen (29) een oude bekende binnengehaald. De Eindhovenaar speelde tussen 2007 en 2012 in totaal 180 wedstrijden voor Helmond Sport en speelde vervolgens nog bij VVV Venlo, Willem II en NEC. Hij tekent een contract voor twee seizoenen op De Braak. ,,De ambitie van Helmond Sport om als club weer te groeien, spreekt me erg aan”, stelt Joppen. 

Joppen maakte in 2007 al op zeventienjarige leeftijd zijn debuut voor Helmond Sport, nadat hij daarvoor in de opleiding van PSV speelde. Toenmalig trainer Jan Poortvliet haalde hem destijds bij de selectie en gaf hem direct veel vertrouwen. Joppen betaalde dat vertrouwen uit door een dragende kracht te worden en maakte in 2012 de stap naar VVV Venlo. Met de Venlonaren speelde hij één seizoen in de eredivisie en twee jaar in de eerste divisie, vervolgens speelde hij nog twee seizoenen bij Willem II, voordat hij twee jaar geleden neerstreek bij NEC.  

Of hij ook voor Helmond Sport had gekozen als hij er in het verleden niet had gespeeld? ,,Dat sentiment speelt ergens wel mee, ja. Ik weet wat Helmond Sport is en waar de club toe in staat is. De club wil weer terug naar de tijden dat ze bijna altijd play-offs speelden, toevallig heb ik die tijden nog meegemaakt”, zegt Joppen met een lach. In de jaren dat hij weg was, hield hij regelmatig contact met Rémond Strijbosch, nu hoofd opleidingen. 

Sterkhouders

Bij NEC werd het aflopende contract van de Eindhovenaar, die als rechtsback en in het centrum kan spelen, niet meer verlengd. Helmond Sport zette al snel hoog in om hem binnen te halen; na het afgelopen rampjaar moest en zou de club een aantal sterkhouders aantrekken. Joppen is zo'n kracht en als het aan Helmond Sport ligt moet zijn komst ook andere ervaren jongens overtuigen om net als hem een transfer naar Helmond te maken. 

Tekst loopt door onder de foto

Volledig scherm
Guus Joppen speelde tussen 2007 en 2012 ook al voor Helmond Sport. © Irene Wouters

Helmond Sport haalde eerder al Jeffrey Neral (amateurbasis), Robert Mutzers (2021), Sander Vereijken (2021), Givan Werkhoven (2020) en NAC-huurlingen Diego Snepvangers en Daan Klomp binnen. Mét Joppen bestaat de selectie nu uit achttien spelers. De verwachting is dat er op korte termijn nog een speler bij gaat komen. Dan begint Helmond Sport met een groep van negentien spelers aan de eerste training, die zondag gepland staat.