Volledig scherm
Joey Sleegers (L) © EPA

Helmond Sport had Joey Sleegers graag ingelijfd: 'Het is frustrerend’

De onverwachte transfer van Joey Sleegers (24) naar FC Eindhoven zorgde voor veel verbazing. Ook bij Helmond Sport, dat al anderhalf jaar bezig was om de Helmondse buitenspeler binnen te halen.

Joey Sleegers werd de voorbije jaren vaak gelinkt aan Helmond Sport en stond deze zomer opnieuw hoog op het lijstje van gewenste aanvallende versterkingen. ,,Wij als club zijn er anderhalf jaar mee bezig geweest. We hadden contact met Joey en zijn vader”, vertelt algemeen directeur Leon Vlemmings van Helmond Sport.

Net als velen had ook Vlemmings niet aan zien komen dat Sleegers dinsdag bij FC Eindhoven zou tekenen. De sportbestuurder kent echter de grillen van de voetballerij. ,,Het is frustrerend”, aldus Vlemmings. ,,Maar goed, hiermee is het voor ons klaar en gaan we op zoek naar een andere aanvaller.”

Sleegers speelde overigens nooit voor Helmond Sport. Hij begon ooit bij amateurvereniging HVV Helmond en kwam via RKC Waalwijk bij Feyenoord terecht. In seizoen 2014-2015 brak de linkspoot bij FC Eindhoven door in het betaald voetbal en speelde daarna bij NEC, VVV-Venlo, weer NEC, het Slowaakse AS Trencìn en komend seizoen opnieuw FC Eindhoven.