Volledig scherm
Gemert - Helmond Sport © ED Helmond Sport

Helmond Sport heeft geen kind aan Gemert: 'Maar ik ben niet tevreden'

Helmond Sport heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. De ploeg van trainer Robby Alflen was met 1-6 te sterk voor hoofdklasser Gemert.

Ondanks de ruime overwinning wond Alflen zich langs de lijn behoorlijk op. Zo riep hij regelmatig tegen spelers dat het tempo omhoog moest en dat ze vooruit moeten durven spelen. “Het was ook verre van goed wat we lieten zien. Ik ben ook niet tevreden”, zei de Utrechter na afloop van de wedstrijd.

Snepvangers valt op

Helmond Sport kwam al in de 9de minuut op voorsprong. Diego Snepvangers leverde een prima voorzet af aan Daan Ibrahim: 0-1. Snepvangers maakte er vervolgens zelf 0-2 van uit een vrije trap. De huurling van NAC maakt sowieso een prima eerste indruk en valt op door zijn techniek.

Hattrick Naudts

Na rust voerde Helmond Sport het tempo op en had Gemert weinig meer in te brengen. Arne Naudts maakte uiteindelijk een hattrick, Juul Respen maakte de andere Helmondse treffer. Gemert-aanvaller Ralf Kemper strafte tussendoor een blunder achterin de Helmondse defensie af en redde daarmee de Gemertse eer: 1-6.

Trainingskamp

Helmond Sport gaat maandag op trainingskamp in Ospel en traint dan op het complex van SSE in Someren-Eind. Vrijdag staat er een oefenwedstrijd tegen Al Ettifaq op het programma. ,,Ik hoop na het trainingskamp in beeld te hebben op welke posities we ons nog willen versterken”, zegt Alflen. 

  1. Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel pijnigt FC Eindhoven opnieuw: ‘Vooral mooi voor de supporters’
    video

    Helmond Sport-doel­man Stijn van Gassel pijnigt FC Eindhoven opnieuw: ‘Vooral mooi voor de supporters’

    Het seizoen van Helmond Sport is er niet mee gered, maar de overwinning in de derby op FC Eindhoven geeft het wel enige glans. En dan vooral voor de supporters, wilde doelman Stijn van Gassel na afloop benadrukken. ,,Het is een kloteseizoen, ook voor onze supporters. En je weet dat de derby hier leeft. Dan is het mooi dat je met zo'n mooi weertje de punten over de streep trekt.”