Volledig scherm
© BSR Agency

Helmond Sport heeft geen kind aan Nuenen

De tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen leverde Helmond Sport een zeer eenvoudige zege op. Hoofdklasser Nuenen werd op De Braak met 7-1 verslagen.

Trainer Wil Boessen stuurde voor rust zijn meest ervaren en op het oog basisspelers het veld in. Ferry de regt lijkt de aanvoerdersband van Tibeau Swinnen over te hebben genomen en met het als centrale verdediger heeft Helmond Sport natuurlijk een schat aan ervaring in het elftal erbij gekregen, samen met Guus Joppen. Helmond Sport had weinig te duchten van Nuenen, getraind door oud-Helmond Sport coach Jan Poortvliet. De ploeg legde enkele goede combinaties op de mat en scoorde voor rust drie keer. Een eigen doelpunt van Colin van Gool en goals van nieuwkomers Givan van Werkhoven en Orhan Dzepar. Dean Koolhof liet wel enkele kansen liggen om de score verder uit te bouwen.

In de tweede helft bleef alleen NAC-huurling Daan Klomp staan bij Helmond Sport. Binnen de lijnen kwamen vooral de regionale talentvolle jonge jongens. Zij lieten zien dit seizoen hun kans te willen pakken. Daan Ibrahim scoorde twee keer en ook Koen Wesdorp en Jeroen Verkennis pikten een doelpunt mee. Smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Kay van der Vorst (vorig seizoen VVV Venlo A1). Zijn elleboog schoot uit de kom.